Star Wars: Μία επερχόμενη ταινία καθυστερεί και άλλες δύο αποκτούν ημερομηνία

Ανακατατάξεις και στο πρόγραμμα της Lucasfilm
13 Ιουνίου 2023 20:56
Star Wars: Μία επερχόμενη ταινία καθυστερεί και άλλες δύο αποκτούν ημερομηνία

Ανακατατάξεις και στο πρόγραμμα ταινιών της Lucasfilm προκαλεί η ασφυκτική πίεση της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ (Writer's Guild of America) με την Disney να ανακοινώνει μια πλήρη αναπροσαρμογή του προγράμματος κυκλοφοριών της για τη Marvel Studios, το σύμπαν του Avatar και το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars. 

Έτσι όσον αφορά το σύμπαν του Star Wars το 2026 θα αποτελέσει χρονιά-ορόσημα για την κινηματογραφική του παρουσία καθώς θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά δύο ταινίες σε μία χρονιά. Έτσι η πρώτη ταινία που απέκτησε ημερομηνία είναι μια ατιτλοφόρητη Star Wars ταινία για τις 22 Μαίου 2026, η οποία αρχικά θα έβγαινε τον Δεκέμβριο του 2025. Φημολογείται ωστόσο ότι θα είναι η ταινία με την Daisy Ridley ως Jedi Master και θα αποτελεί συνέχεια της sequel τριλογίας. 

Έπειτα ακολουθεί μια άλλη ταινία Star Wars που προστέθηκε στο πρόγραμμα για τις 18 Δεκεμβρίου του 2026, ενώ η τρίτη Star Wars ταινία στο καλεντάρι δεν αλλάζει ημερομηνία και τοποθετείται για τις 17 Δεκεμβρίου του 2027.

Από το Star Wars Celebration 2023 γνωρίζουμε τις άλλες δύο υπό ανάπτυξη ταινίες του Star Wars. Η μία θα είναι prequel όλου του σύμπαντος και θα μας μεταφέρει στη γέννηση του πρώτου Jedi, σε σκηνοθεσία James Mangold, ενώ η άλλη θα είναι η "Mandalorian" ταινία δια χειρός Dave Filoni, η οποία θα ολοκληρώσει τα γεγονότα του τηλεοπτικού "Mandoverse". Ωστόσο, άγνωστο είναι με ποια σειρά θα κυκλοφορήσουν οι δύο τελευταίες.