Star Wars: O Mandalorian και ο Grogu πάνε σινεμά - Γεγονός η “Mandoverse“ ταινία

Η πρώτη ταινία δια χειρός Dave Filoni, “μαθητευόμενου“ του George Lucas
07 Απριλίου 2023 19:56
Star Wars: O Mandalorian και ο Grogu πάνε σινεμά - Γεγονός η “Mandoverse“ ταινία

Οι μεγάλες ανακοινώσεις για το κινηματογραφικό μέλλον του Star Wars έγιναν στο Star Wars Celebration 2023, εκεί όπου η επικεφαλής της Lucasfilm, Kathleen Kennedy ανακοίνωσε τις επόμενες τρεις ταινίες που θα έρθουν στις αίθουσες τα επόμενα χρόνια και θα υπάγονται σε ένα διευρυμένο, νέο timeline. 

Χαρακτηριστικά οι νέες ταινίες θα εκτείνονται σε ένα διάστημα 25.000 ετών από την γέννηση του πρώτου Jedi (Dawn of the Jedi Era), μέχρι τα πιο μοντέρνα χρόνια του Star Wars με την Rey ως Jedi Master στη μετά-Rise of the Skywalker εποχή (New Jedi Order Era). Η πρώτη θα είναι η ταινία του The Mandalorian, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Dave Filoni που θεωρείται ως ο "μαθητευόμενος" του "πατέρα των πάντων", George Lucas, και πραγματικός κλειδοκράτορας του lore του σύμπαντος. 

Η ταινία του "Mandoverse" θα είναι το επικό φινάλε της περιπέτειας των Din Djarin (Pedro Pascal) και Grogu, αλλά και η κορύφωση όλων των γεγονότων από τις σειρές The Book of Boba Fett, αλλά και το πολυαναμενόμενο "Ahsoka" με την Rosario Dawson, το οποίο φέρνει για πρώτη φορά το "Star Wars: Rebels" σε live-action μορφή. 

Ο Filoni που βρέθηκε στη σκηνή του Star Wars Celebration 2023 στο Λονδίνο, ανέφερε ότι η ταινία του Mandalorian θα λαμβάνει χώρα στο "παρόν" του Star Wars, ωστόσο δε δόθηκε καμία άλλη πληροφορία για την ταινία, ούτε το πότε θα βγει στις αίθουσες

Μαζί τους ανακοινώθηκε το Star Wars: Dawn of the Jedi, η πρώτη prequel ολόκληρου του Star Wars σύμπαντος ταινία που θα μας μεταφέρει στην απαρχή της Δύναμης και συγκεκριμένα 25.000 χρόνια πριν από τα όσα έχουμε δει σε σειρές και ταινίες μέχρι σήμερα. Σκηνοθέτης του Dawn of the Jedi θα είναι ο James Mangold, των "Logan", "Ford v Ferrari" και του επερχόμενου "Indiana Jones and the Dial of Destiny". 

Η τρίτη κινηματογραφική Star Wars ταινία που βρίσκεται στα σκαριά θα είναι και η πιο...sequel όλων. Η ταινία που θα σκηνοθετήσει η Sharmeen Obaid-Chinoy ονομάζεται Star Wars: New Jedi Order και θα σημάνει την επιστροφή της Daisy Ridley στο ρόλο της -πλέον- Jedi Master Rey Skywalker, καθώς θα μεταφερθούμε 15 χρόνια μετά την τελευταία σκηνή του Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Το σενάριο του "New Jedi Order" επίσης επιβεβαιώθηκε ότι γράφει ο Steven Knight, δημιουργός της σειράς "Peaky Blinders", όπως σας είχαμε μεταφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα. 

Το σίγουρο είναι πως αυτά τα projects δείχνουν πως η Lucasfilm ορθοποδεί όσον αφορά τη κατεύθυνση που θα πάρει το σύμπαν του Star Wars κινηματογραφικά, ύστερα από μια τετραετία λειψυδρίας και πολλών ταινιών που ανακοινώθηκαν και δεν ευδοκίμησαν περαιτέρω.