Star Wars: Dawn of the Jedi - Η πιο prequel ταινία του σύμπαντος μοιάζει με όνειρο για κάθε fan

H “Αυγή“ των Jedi θα έρθει δια χειρός James Mangold
07 Απριλίου 2023 22:07
Star Wars: Dawn of the Jedi - Η πιο prequel ταινία του σύμπαντος μοιάζει με όνειρο για κάθε fan

Το Star Wars Celebration 2023 διένυσε ήδη την πρώτη του ημέρα και επιφύλασσε τρανταχτές και πολυπόθητες ανακοινώσεις για το κινηματογραφικό μέλλον του Star Wars σύμπαντος. Και όλα δείχνουν πως παρέδωσε αυτό που ήθελαν εδώ και πολλά χρόνια οι fans: μια ταινία που θα μας πάει χιλιάδες χρόνια πίσω, στη γέννηση του πρώτου Jedi!

Η μία εκ των τριών νέων ταινιών που θα έρθουν μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι το "Star Wars: Dawn of the Jedi" δια χειρός James Mangold, του σκηνοθέτη των οσκαρικών "Logan", "Ford v. Ferrari" και του επερχόμενου "Indiana Jones and the Dial of Destiny".

Πρόκειται για την πιο prequel ταινία -και γενικότερα ιστορία- που έχει διηγηθεί ποτέ το Star Wars και φαίνεται να αντλεί έμπνευση από τα γνωστά και ομότιτλα τεύχη comics του Star Wars: Dawn of the Jedi, τα οποία αποτελούν "Legends" (μη canon υλικό). Και αυτό γιατί θα μας μεταφέρει 25.000 χρόνια πίσω στην ιστορία του Star Wars, πριν από κάθε άλλη γνωστή ταινία και σειρά. Ο Mangold το χαρακτήρισε σαν μια "βιβλική και επική" ταινία που θα εξιστορήσει την απαρχή της Δύναμης και της γέννησης του πρώτου Jedi. 

"Όταν άρχισα να μιλάω με την Kathy για να κάνω μια από αυτές τις ταινίες, αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να σκεφτώ τι είδους ταινία μέσα στον Πόλεμο των Άστρων ήθελα να κάνω", δήλωσε ο Mangold. "Και σκέφτηκα ένα βιβλικό έπος, σαν τις Δέκα Εντολές, για την αυγή της Δύναμης. Από πού προήλθε η Δύναμη, πότε την ανακαλύψαμε, και πότε μάθαμε πώς να τη χρησιμοποιούμε".

Η αντίδραση του κοινού στο άκουσμα του "Dawn of the Jedi" τα λέει όλα για το πόσο ξεχωριστό και αναμενόμενο θα είναι αυτό το project. Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της ανακοίνωσης από τη σκηνή του Celebration 2023: 

Η δεύτερη στα σκαριά Star Wars ταινία θα ολοκληρώσει τις περιπέτειες των Din Djarin και Grogu και όλου του "Mandoverse". Η τρίτη κινηματογραφική Star Wars ταινία που βρίσκεται στα σκαριά θα είναι και η πιο...sequel όλων. Η ταινία που θα σκηνοθετήσει η Sharmeen Obaid-Chinoy ονομάζεται Star Wars: New Jedi Order και θα σημάνει την επιστροφή της Daisy Ridley στο ρόλο της -πλέον- Jedi Master Rey Skywalker, καθώς θα μεταφερθούμε 15 χρόνια μετά την τελευταία σκηνή του Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Παρά το ότι δείχνει η λειψυδρία και η ακινησία των Star Wars ταινιών να τελειώνει με αυτές τις συναρπαστικές ανακοινώσεις, δεν έχουμε ημερομηνία πρεμιέρας για καμία εκ των τριών ταινιών. Η Kathleen Kennedy άλλωστε τόνισε στη σκηνή του Celebration 2023 ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη στην παραγωγή το "Dawn of the Jedi". 

Tags: