House of the Dragon vs Rings of Power: Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των σειρών των HBO και Amazon;

Ο Ryan Condal, showrunner του "HotD" εξηγεί γιατί είναι μια τέλεια περίοδος για το fantasy είδος
11 Οκτωβρίου 2022 19:36
House of the Dragon vs Rings of Power: Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των σειρών των HBO και Amazon;

Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των Lord of the Rings: The Rings of Power και του House of the Dragon;

Οι fans των δύο prequel σειρών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Game of Thrones αντίστοιχα φαίνεται να κονταροχτυπιούνται στα social media αλλά ο Ryan Condal, showrunner της σειράς του HBO, έχει διαφορετική άποψη. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο The Wrap ο Ryan Condal είπε πως δεν υπάρχει ουσιαστικά αντιπαλότητα μεταξύ των δύο σειρών και έβαλε μπροστά το sci-fi/fantasy είδος, λέγοντας πως είναι καλό για την τηλεόραση. 

Δήλωσε κιόλας τεράστιος φαν των έργων του Τόλκιν και είπε χαρακτηριστικά: 

"Διάβασα τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και το Σιλμαρίλιον και το Χόμπιτ πολλές φορές μεγαλώνοντας, είδα τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον πολλές φορές στους κινηματογράφους. Λατρεύω όλα αυτά τα πράγματα, λατρεύω το high fantasy είδος και ειλικρινά θέλω να ζω σε έναν κόσμο όπου υπάρχει χώρος για όλα αυτά και να συνυπάρχουν, αν είναι καλά. Νομίζω ότι η ανάγκη για περισσότερη τρελά ακριβή και καλοφτιαγμένη επιστημονική φαντασία/φαντασία στην τηλεόραση είναι αυτό που θέλουμε όλοι εμείς οι nerds".

O Condal ανέφερε κιόλας ότι οι δύο σειρές δεν δίνουν βάση για καμία αντιπαλότητα, αντιθέτως το ένα "τρέφεται από το άλλο": 

"Δεν νομίζω ότι κάποιος που βλέπει το Rings of Power σημαίνει ότι δεν βλέπει το House of the Dragon, δεν το βλέπω έτσι. Βλέπω ότι το ένα τροφοδοτεί το άλλο, και πιστεύω ότι όσο περισσότερη καλή ποιοτική ψυχαγωγία του είδους στην τηλεόραση, τόσο περισσότερο θα προσελκύει το ευρύ κοινό, που ίσως δεν είναι τόσο προδιατεθειμένο να παρακολουθήσει κάτι τέτοιο".

Σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα, το House of the Dragon είναι το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο μεταφερόμαστε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά, που θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake". Τη δημιουργία του σόου υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών.

Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του. Μάλιστα, η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner. 

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Όσο για το "The Rings of Power" αυτό μας μεταφέρει στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης. Το cast της σειράς αποτελείται από τους Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani.

Τo Netflix ήθελε να κάνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αλά Marvel και φρίκαρε την οικία του Τόλκιν   

To πλάνο της Amazon θέλει τη σειρά να επεκτείνεται σε πέντε σεζόν, με τους συντελεστές και showrunners να έχουν ήδη ξεκάθαρο το πλάνο για το πώς θα ολοκληρωθεί η ιστορία.

Το τελευταίο επεισόδιο του The Lord of the Rings: The Rings of Power θα παίξει μέσα από το Prime Video στις 14 Οκτωβρίου. Παρακολουθήστε το Season Finale Trailer μέσα από τον player που ακολουθεί.

Να σας υπενθυμίσουμε κάπου εδώ ότι τα γυρίσματα της 2ης σεζόν έχουν ξεκινήσει ήδη και η παραγωγή, αντί για τη Νέα Ζηλανδία, «μετακόμισε» στην Αγγλία για το νέο κύκλο. Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.