House of the Dragon Review - Η πρεμιέρα βάζει τον πήχη ψηλά

Οι εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης prequel σειράς του Game of Thrones
22 Αυγούστου 2022 18:21
House of the Dragon Review - Η πρεμιέρα βάζει τον πήχη ψηλά

Όσοι από εσάς κοιτούσατε με στραβό μάτι τις πρώτες φήμες που ανέφεραν την πιθανότητα μίας spin-off σειράς του Game of Thrones, βασισμένη στο υλικό του Fire & Blood, δεν μπορεί κανένας να σας αδικήσει.

Έχετε βρεθεί αμέτρητες φορές απογοητευμένοι, ξενερωμένοι, ακόμη και προδομένοι από όλα αυτά τα remake, τα prequel ή τα τηλεοπτικά spin-off, από σειρές και ταινίες που έχετε αγαπήσει, από φανταστικούς κόσμους που έχετε ταξιδέψει νοητικά σε αυτούς, με χαρακτήρες που έχετε ταυτιστεί, με άλλους που έχετε μισήσει ή με κάποιους άλλους που έχετε θαυμάσει, έχετε συγκινηθεί ή εξοργιστεί. Κάθε επεισόδιο ένα συναισθηματικό roller-coaster, κάθε ταινία μία απόδραση από την πραγματικότητα.

Έτσι, όταν πλέον όλα έγιναν επίσημα και ανακοινώθηκε η ημερομηνία πρεμιέρας, τα ονόματα των ηθοποιών, οι πρώτες φωτογραφίες, τα teaser, και στην συνέχεια το πλαίσιο που θα διαδραματίζεται η ιστορία, μία μίξη ενθουσιασμού αλλά και μεγάλης καχυποψίας ίσως και αμφισβήτησης πρέπει να υπήρχε στους περισσότερους. Το House of the Dragon, το prequel της σειράς που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην τηλεόραση και στην ποπ κουλτούρα, Game of Thrones, είναι εδώ. Κι εμείς, αυτό που έχουμε να πούμε μετά την πρεμιέρα του είναι ότι, έχει βάλει τις κατάλληλες βάσεις για να μας αφηγηθεί μία πραγματικά καλή ιστορία. Μία αρχαία τραγωδία. Το 1ο επεισόδιο της σειράς, μοιάζει ως ένα άξιο διάδοχο. Όλα θα κριθούν από την συνέχεια.

Λίγα λόγια για το House of the Dragon, που βρίσκεται χρονικά αλλά και σε τι πλαίσιο εξελίσσεται η πλοκή: Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spin-off σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα", αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον, "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) στον ρόλο του "Βασιλιά Viserys Targaryen", Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως "Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen", Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του "Πρίγκιπα Daemon Targaryen", Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως "Mysaria, Fabien Frankel" (The Serpent) ως "Knight Ser Criston Cole" και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την δημιουργία του σίριαλ είναι οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 ωριαία επεισόδια.

Δεν υπάρχουν στα αλήθεια αρνητικά τα οποία αξίζουν να αναφερθούν, τουλάχιστον όχι για την ώρα. Το 1ο επεισόδιο μας εισάγει σε ένα γνώριμο σύμπαν, διαφορετικών συνθηκών βέβαια, καινούργιοι χαρακτήρες με νέες επιθυμίες και στόχους. Όλα όμως οδηγούν και πάλι, στον έναν και μοναδικό, πολυπόθητο σιδερένιο θρόνο.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το επεισόδιο διαρκεί περίπου 60 λεπτά, το εντυπωσιακό είναι ότι οι συγγραφείς, καταφέρνουν μέσα στην πρώτη μισή ώρα της σειράς, και επικοινωνούν στον θεατή με κρυστάλλινο τρόπο, τα θέλω των βασικών χαρακτήρων, τι είναι αυτό που τους παρακινεί, την θέση τους στην ιστορία, έχοντας δημιουργήσει δυναμικές αλλά και πάθη, επιθυμίες και καταστάσεις που σιγοβράζουν.

Εν κατακλείδι, αυτό που κρατάμε από το 1ο επεισόδιο του House of the Dragon, είναι ότι υπάρχει διάθεση και όραμα αντάξιο της κληρονομίας του GOT. Είναι θετικό ότι έχουν βρεθεί ταλαντούχα άτομα πίσω από το πρότζεκτ. Τα πιόνα έχουν τοποθετηθεί στην σκακιέρα, κι εμείς είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε ένα οικογενειακό δράμα, επικών διαστάσεων.