House of the Dragon: Επιστρέφει επίσημα για 2η σεζόν η prequel σειρά του GoT

Το πράσινο φως δόθηκε από το HBO για να συνεχίσει η κυριαρχία της φωτιάς
26 Αυγούστου 2022 17:13
House of the Dragon: Επιστρέφει επίσημα για 2η σεζόν η prequel σειρά του GoT

Το περιμέναμε μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η πρεμιέρα του House of the Dragon αλλά ίσως όχι και τόσο νωρίς.

Όπως και να έχει, το HBO ανακοίνωσε και επίσημα πως το House of the Dragon ανανεώθηκε για 2η σεζόν και έτσι σίγουρα -σε περίπτωση που είχατε κάποια αμφιβολία- θα επιστρέψει για να συνεχίσει την ιστορία του εμφυλίου των Targaryens. 

Μάλιστα το HBO έδωσε στη δημοσιότητα και ένα σχετικό φλογερό teaser, όπως θα δείτε παρακάτω:  

Έγινε γνωστό επίσης από το HBO πως η τηλεθέαση του πρώτου επεισοδίου σκαρφάλωσε πλέον στους 20 εκατομμύρια τηλεθεατές από την περασμένη Κυριακή, σε όλες του τις γραμμικές και streaming πλατφόρμες. 

Το ερώτημα πλέον τίθεται στο "πότε" θα έρθει η 2η σεζόν του House of the Dragon. Η 1η σεζόν χρειάστηκε 10 μήνες για να γυριστεί και άπειρο χρόνο στο post-production για τα ειδικά εφέ του, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο και συνεχίζεται ακόμα(!). Έχοντας λάβει υπόψη τα παραπάνω μοιάζει δύσκολο έως ακατόρθωτο το να γυριστεί μια σεζόν και να είναι έτοιμη εντός του 2023, επομένως, όπως τονίζει το THR, η 2η σεζόν ίσως να στοχεύει να κυκλοφορήσει εντός του 2024

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ