House of the Dragon: Σαρωτική τηλεθέαση για την prequel σειρά του GoT

Τα νούμερα του HBO σηματοδοτούν μια άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα
23 Αυγούστου 2022 12:16
House of the Dragon: Σαρωτική τηλεθέαση για την prequel σειρά του GoT

Το viral video με μια ολόκληρη πολυκατοικία να βλέπει ταυτόχρονα το House of the Dragon ήταν μια απτή απόδειξη ότι το είδε κόσμος και κοσμάκις. Κι όμως τώρα η επιτυχία του αποδεικνύεται και με πραγματικά νούμερα καθώς το HBO ανακοίνωσε ότι η prequel σειρά του Game of Thrones σάρωσε στην πρεμιέρα της. 

Σημείωσε τηλεθέαση ρεκόρ για το HBO καθώς κατάφερε να καθηλώσει σχεδόν 10 εκατομμύρια τηλεθεατές -συγκεκριμένα 9.986 εκατ.- στις streaming και καλωδιακές πλατφόρμες του στις ΗΠΑ, κάνοντας έτσι τη μεγαλύτερη πρεμιέρα από κάθε άλλη σειρά στην ιστορία του καναλιού/streamer

Η πρεμιέρα του House of the Dragon αποτέλεσε και το πιο επιτυχημένο από άποψης κόσμου λανσάρισμα σειράς του HBO σε ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), φέρνοντας ένα χωρίς προηγούμενο αριθμό ταυτόχρονων ροών στην πλατφόρμα. 

Συγκριτικά με την πρεμιέρα του Game of Thrones στο HBO πίσω στο 2011 η αύξηση ήταν της τάξης του 350%, καθώς τότε μόλις 2.2 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν συντονιστεί. 

Το HBO παρέθεσε και τα νούμερα που έκανε το House of the Dragon στα social media. Στο Twitter ήταν το No.1 trending θέμα για 14 συνεχόμενες ώρες ενώ έφτασε και στην κορυφή των Google Trends

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ