Σημαντική απώλεια για το House of the Dragon με την αποχώρηση του showrunner

Τι σημαίνει αυτή η απώλεια για τη 2η σεζόν;
01 Σεπτεμβρίου 2022 21:08
Σημαντική απώλεια για το House of the Dragon με την αποχώρηση του showrunner

Πάνω που το House of the Dragon έχει πάρει τα πάνω του από την αρχή και απολαμβάνει μια θετική υποδοχή από τους fans του Game of Thrones, με σαρωτικά νούμερα τηλεθέασης, μια σημαντική απώλεια χτυπά την πόρτα της παραγωγής. 

Ο λόγος για τον Miguel Sapochnik, co-showrunner, εκτελεστικό παραγωγό και σκηνοθέτη επεισοδίων της prequel σειράς του Game of Thrones, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη σειρά πριν ξεκινήσει η παραγωγή της 2ης σεζόν. 

Θα συνεχίσει να λαμβάνει credits ως executive producer του "House of the Dragon" αλλά ο συνεργάτης του Ryan Condal θα είναι ο μοναδικός πλέον "τιμονιέρης" της σειράς. Αυτήν την απόφαση πήρε διότι έκλεισε ένα νέο αποκλειστικό συμβόλαιο με το HBO για την παραγωγή νέων projects, αλλά και γιατί πέρασε τρία ολόκληρα εξουθενωτικά χρόνια για να τελειοποιήσει το House of the Dragon. 

Για να καταλάβετε τη συνεισφορά του Sapochnik είναι ο σκηνοθέτης μερικών εκ των καλύτερων επεισοδίων του Game of Thrones όπως τα "Hardhome" και "The Battle of the Bastards". Αντικαταστάτης του στη 2η σεζόν θα είναι ο Alan Taylor στη σκηνοθεσία των επεισοδίων και την εκτέλεση παραγωγής.

Ο Taylor είναι και αυτός βετεράνος του "Thrones" έχοντας σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια του GoT όπως το φινάλε της 1ης σεζόν και το πρώτο επεισόδιο της 2ης σεζόν, ενώ στο ρεζουμέ του έχει κι άλλες σειρές όπως The Sopranos, Sex And the City, Deadwood, Rome, Boardwalk Empire και την prequel ταινία των Sopranos, "The Many Saints of Newark". 

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ