Τo Netflix ήθελε να κάνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αλά Marvel και φρίκαρε την οικία του Τόλκιν

Και το HBO είχε προτείνει κάτι διαφορετικό, πριν πάριε τα δικαιώματα η Amazon
06 Οκτωβρίου 2022 20:20
Τo Netflix ήθελε να κάνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αλά Marvel και φρίκαρε την οικία του Τόλκιν

Ένα νέο ρεπορτάζ του THR ρίχνει φως στην υπόθεση των δικαιωμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πριν τα δικαιώματά του καταλήξουν στην Amazon και γεννηθεί η σειρά "The Rings of Power". Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το The Hollywood Reporter μέσω του insider, μαθαίνουμε ότι το Netflix επιχείρησε να αρπάξει το Lord of the Rings σύμπαν και να το μετατρέψει στο στιλ της Marvel και του MCU. 

Η πρόταση που έκανε το Netflix στην οικία του Τόλκιν (Tolkien Estate), που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Lord of the Rings, περιείχε ένα ολόκληρο LOTR σύμπαν με πολλαπλές σειρές. Μάλιστα πρότειναν να γίνει μια σειρά με τον Aragorn και μία με τον Gandalf, με την προσέγγιση να θυμίζει αυτή τη Marvel, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, κάτι που..."φρίκαρε εντελώς την οικεία του Τόλκιν". 

Η ιδέα του Netflix ήταν τόσο αποκρουστική για τους ανθρώπους του Τόλκιν, που ούτε το γεγονός ότι πρόσφεραν $250 εκατομμύρια, δεν τους έδωσε στο χρίσμα των δικαιωμάτων. Ποσό το οποίο ήταν κατά $50 εκατ. περισσότερα από όσα έδωσε τελικά η Amazon για να τα αποκτήσει. 

Από την άλλη και το HBO έκανε μια προσπάθεια απόκτησης των δικαιωμάτων, όπου η πρότασή του ουσιαστικά περιλάμβανε μια νέα διασκευή της "Third Age" (Τρίτης Εποχής) της Μέσης Γης. Πρακτικά, δηλαδή, ενός remake της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Peter Jackson, με τα $3 δις δολάρια εισπράξεις και τα 17 βραβεία Όσκαρ. 

Τις εντυπώσεις μας από τα πρώτα δύο επεισόδια του "The Rings of Power", που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Λίγα λόγια για το The Rings of Power

Η σειρά της Amazon Studios θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολυπληθές cast, επιστρατεύοντας μεταξύ άλλων τον Max Baldry, γνωστό για τη δουλειά του στο βρετανικό δράμα επιστημονικής φαντασίας «Years and Years», τον Robert Aramayo, που θα τον θυμάστε στον ρόλο του νεαρού Eddard Stark στην έκτη σεζόν του "Game of Thrones", τον Joseph Mawle, γνωστός κι αυτός για τη συμμετοχή του στο "Game of Thrones" στο ρόλο του Benjen Stark, και πολλούς ακόμη.

Το πλήρες cast περιλαμβάνει τους: Cynthia Addai-Robinson, Owain Arthur, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani.

Όσον αφορά το σενάριο, το Lord of the Rings: The Rings of Power θα εστιάσει στους ηρωικούς θρύλους της μυθικής ιστορίας της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό μας αφιέρωμα με όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, πατώντας εδώ. 

To πλάνο της Amazon θέλει τη σειρά να επεκτείνεται σε πέντε σεζόν, με τους συντελεστές και showrunners να έχουν ήδη ξεκάθαρο το πλάνο για το πώς θα ολοκληρωθεί η ιστορία. 

Η σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα κυκλοφορήσει και με ελληνική μεταγλώττιση και το cast περιλαμβάνει τους: Παρή Τρίκα, Χίλντα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ντίνος Σούτης και Γιάννης Τσούτσιας.

Το The Lord of the Rings: The Rings of Power είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Amazon Prime Video.