Lord of the Rings: The Rings of Power - Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα για τη σειρά του Amazon

Ένας μίνι-οδηγός για το γεγονός της χρονιάς στο χώρο της φαντασίας.
27 Ιανουαρίου 2022 13:59
Lord of the Rings: The Rings of Power - Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα για τη σειρά του Amazon

Η νέα σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power», του Amazon, κάνει πρεμιέρα στη μικρή οθόνη στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022, προκαλώντας αναμφίβολα μία παγκόσμια ανυπομονησία στους εκατοντάδες θαυμαστές του παραμυθένιου σύμπαντος του J. R. R. Tolkien. Όπως ήδη γνωρίζετε εδώ και αρκετό καιρό, το συγκεκριμένο project, πρόκειται για το ακριβότερο στην ιστορία της τηλεόρασης, με τη συνολική συμφωνία να ακουμπάει το 1 δις δολάρια.

Αδιανόητος αριθμός ακόμα και για τα κινηματογραφικά δεδομένα. Παρόλα αυτά, τα υψηλά νούμερα (αν και πολύτιμα για τους δημιουργούς) ποτέ δεν έπαιξαν τον σημαντικότερο παράγοντα στην επιτυχία ενός έργου, που σημαίνει ότι, αν αυτό το αστρονομικό ποσό δεν συνοδευτεί από ένα ξεκάθαρο όραμα, έχοντας παράλληλα μία στοιχειώδη καλλιτεχνική ελευθερία, τότε, μάλλον θα μιλάμε για την μεγαλύτερη απογοήτευση της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς.

Πάμε όμως να δούμε παρέα τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το τηλεοπτικό «The Lord of the Rings».


Ποιοι θα είναι οι showrunners της νέας σειράς του Amazon;

Οι showrunners της σειράς J.D. Payne και Patrick McKay, συνεργάζονται μαζί 20 ολόκληρα χρόνια, και είναι σίγουρα τα δυο μεγαλύτερα ερωτηματικά του φιλόδοξου project. Παρόλο που δεν έχουμε επαρκές δείγμα της δουλειάς τους, ψαχουλεύοντας στο διαδίκτυο, τα ονόματα τους θα τα βρείτε σε διάφορα franchises, όπως αυτά του «Star Trek» και «Godzilla Vs. King Kong». Είναι όμως η πρώτη φορά που αναλαμβάνουν κάτι τόσο μεγάλο εξολοκλήρου. Οι ίδιοι έχουν δηλώσει άλλωστε ότι αισθάνονται κάπως σαν τον Frodo, αφήνοντας το Shire, με μεγάλη ευθύνη στις πλάτες τους, για το ξεκίνημα ενός απρόβλεπτου ταξιδιού στην ζωή και την καριέρα τους.

Ποιοι θα πρωταγωνιστούν;

Από τον Ιούλιο του 2021, η Amazon Studios ανακοίνωσε τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στη σειρά, λίγα όμως γνωρίζουμε για τους χαρακτήρες που θα υποδυθούν. Στο cast λοιπόν, θα βρούμε τον Max Baldry, γνωστό για τη δουλειά του στο Βρετανικό δράμα επιστημονικής φαντασίας «Years and Years», τον Robert Aramayo, θα τον θυμάστε στον ρόλο του νεαρού Eddard Stark στην έκτη σεζόν του «Game of Thrones», την Nazanin Boniadi, γνωστή για τον ρόλο της ως Leyla Mir στο «General Hospital», τον Joseph Mawle, γνωστός κι αυτός για τη συμμετοχή του στο «Game of Thrones» στο ρόλο του Benjen Stark, και πολλούς άλλους.

Θα δούμε ηθοποιούς από το αρχικό καστ;

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστούν το κομμάτι αυτό, καθώς κάποια ονόματα από τις αρχικές ταινίες ακούγονται ότι μπορεί να εμφανιστούν, τίποτα παρόλα αυτά δεν είναι σίγουρο. Η συγκεκριμένη ασάφεια έχει ήδη διχάσει το κοινό, με κάποιους να επισημαίνουν ότι η απουσία αγαπημένων ηθοποιών από την τριλογία του Άρχοντα, θα υπονομεύσει τη δημοτικότητα της σειράς και ο παράγοντας νοσταλγία, θα χάσει αρκετούς πόντους.

Ποια θα είναι η υπόθεση;

«Η επερχόμενη σειρά των Amazon Studios φέρνει στις οθόνες σας για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής ιστορίας της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. Το επικό δράμα θα διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των «The Hobbit» και «The Lord of The Rings» και θα μεταφέρει τους θεατές σε μια εποχή όπου σφυρηλατίστηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασίλεια ανήλθαν στην εξουσία και διαλύθηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρεμόταν από μια κλωστή και ένας από τους μεγαλύτερους κακούς που έβγαλε η πένα του Tolkien απειλούσε να σκεπάσει τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικά ειρηνική, η σειρά θα ακολουθήσει ένα ανσάμπλ χαρακτήρων, τόσο γνώριμων όσο και καινούργιων καθώς θα αντιμετωπίσουν την επάνοδο του κακού στη Μέση Γη. Από τα σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα επιβλητικά δάση της πρωτεύουσας των elves το Lindon, μέχρι το νησί της Numenor και τα πέρατα του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα αφήσουν ανεξίτηλα γραμμένες τις ιστορίες τους για πολλές γενεές.»

Πόσα επεισόδια;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 8 (λογικά ωριαία) επεισόδια. Τα 2 πρώτα μάλιστα τα έχει σκηνοθετήσει ο J. A. Bayona, του «The Orphanage», ενώ στο writers room θα συμμετέχουν εξαιρετικά ονόματα με διακρίσεις και βραβεία στον τηλεοπτικό χώρο, όπως η Gennifer Hutchison, γνωστή για την δουλειά της στο «Breaking Bad», ο Jason Cahill του «Sopranos», ο Bryan Cogman, ο οποίος στο παρελθόν είχε επιμεληθεί τα σενάρια 11 επεισοδίων του «Game of Thrones», η Helen Shang του «Hannibal», ο Justin Doble του «Stranger Things», και διάφοροι άλλοι. Το ταλέντο που έχει μαζευτεί πίσω από τις κάμερες είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό στοιχείο.

Πόσες σεζόν;

Η Amazon Studios, έχοντας έρθει σε πλήρη συμφωνία με τους κληρονόμους του Tolkien, αναφέρει ότι μέρος αυτής είναι η δέσμευση της για τουλάχιστον 5 κύκλους. Ενδεικτικό στην πίστη για το project είναι το γεγονός ότι τα γυρίσματα για την 2η σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει πριν ακόμα κυκλοφορήσει η 1η. Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη συμφωνία και ο στόχος των δημιουργών και σεναριογράφων να μας διηγηθούν μία τέτοιου μεγέθους επική ιστορία μέσα από 5 σεζόν, δείχνει πως υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο το οποίο μένει να το δούμε να υλοποιείται στις οθόνες μας.