Η Wednesday ξεπέρασε σε προβολές το Stranger Things 4 γράφοντας ιστορία στο Netflix

Χάρη στο νέο σύστημα μέτρησης προβολών του Netflix
21 Ιουνίου 2023 15:37
Η Wednesday ξεπέρασε σε προβολές το Stranger Things 4 γράφοντας ιστορία στο Netflix

Η σειρά "Wednesday" εκτός από το νεότερο "φαινόμενο' του Netflix και μια από τις πιο πετυχημένες σειρές του 2022, γράφει ξανά ιστορία και το μεγαλύτερο κατόρθωμά του μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα το Netflix ανακοίνωσε ότι το Wednesday είναι πλέον η Νο.1 αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του βάσει προβολών, ξεπερνώντας το Stranger Things 4 και σπάζοντας το ρεκόρ του. 

Πλέον η 4η σεζόν του Stranger Things βρίσκεται στη 2η θέση του Top 10 με 140.7 εκατομμύρια προβολές, ενώ η 1η σεζόν της Wednesday ξεπερνά τα 252.1 εκατομμύρια προβολές. Πώς το κατάφερε αυτό όμως η σειρά του σκηνοθέτη Tim Burton με πρωταγωνίστρια την Jenna Ortega;

Με ένα σπρώξιμο από το ίδιο το Netflix το οποίο παράλληλα γνωστοποίησε ότι αλλάζει ξανά τον τρόπο μέτρησης της επιτυχίας των σειρών και ταινιών του. Έτσι από τις ώρες προβολών που ήταν τα τελευταία χρόνια, η μονάδα μέτρησης πηγαίνει ξανά στις "προβολές", οι οποίες υπολογίζονται από τον αριθμό ωρών θέασης που έχει η εκάστοτε σειρά/ταινία και διαιρείται με τη συνολική της διάρκεια. Επίσης, από εδώ και πέρα για να μετράει πιο έγκυρα τα νούμερα των σειρών της, αλλάζει και το χρονικό πλαίσιο με το οποίο προσμετράει τις προβολές. 

Επομένως για τα Top 10 των σειρών και ταινιών του Netflix θα λαμβάνονται υπόψη οι προβολές σε διάστημα 91 ημερών από την ημέρα της πρεμιέρας τους (δηλαδή 13 εβδομάδες ή ένα οικονομικό τρίμηνο) σε αντίθεση με τις πρώτες 28 ημέρες που ήταν μέχρι τώρα. 

Τα παλιά στατιστικά αντικατοπτρίζονται ακόμα στον πίνακα του Top 10 των πιο επιτυχημένων αγγλόφωνων σειρών του Netflix εκεί όπου οι ώρες προβολών της 4ης σεζόν του Stranger Things είναι περισσότερες έναντι της "Wednesday" λόγω του ότι είχε και μεγαλύτερη διάρκεια. Παρόλα αυτά το πιο επιτυχημένο γενικά σε προβολές σόου του Netflix είναι ξενόφωνο και παραμένει το "Squid Game" με πάνω από 265 εκατομμύρια προβολές. 

Στο πρόσφατο Netflix TUDUM event δεν μάθαμε κάτι νεότερο για την επερχόμενη 2η σεζόν της σειράς Wednesday, πέραν του ότι ετοιμάζεται και...είναι καθ'οδόν. Ωστόσο, σύσσωμο το cast συμμετείχε σε ένα βίντεο όπου σχολίασαν τις θεωρίες των fans για το τι μπορεί να συμβεί στη 2η σεζόν όταν η Τζένα Ορτέγκα επιστρέψει ως Wednesday Addams. Δείτε το βίντεο παρακάτω: 

Πρόσφατα όμως η Ortega έδωσε μερικές ζουμερές πληροφορίες για το ύφος της 2ης σεζόν το οποίο θα κινείται σε πιο horror μονοπάτια, ενώ θα βάλει τέλος στα εφηβικά ρομάντζα.

"Αποφασίσαμε να ακουμπήσουμε περισσότερο στα horror στοιχεία της σειράς λίγο παραπάνω. Επειδή είναι κιόλας αρκετά ανάλαφρη και σε μια σειρά, όπως αυτή, με βρικόλακες και λυκανθρώπους και υπερδυνάμεις δε θέλεις να τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Αφήνουμε τα οποιαδήποτε ρομάντζα είχε η Wednesday, κάτι που είναι πολύ καλό." είπε χαρακτηριστικά η Ortega. 

Όσο για την 5η σεζόν του Stranger Things που θα είναι και η τελευταία του, μάθαμε ένα πρώτο νέο όνομα που προστίθεται στο cast. Πρόκειται για την ηθοποιό Linda Hamilton από τις ταινίες του "Εξολοθρευτή" (Terminator, Terminator 2: Judgment Day), η οποία ωστόσο δε γνωρίζουμε τον ρόλο που θα παίξει στον κόσμο του Hawkins και του Upside Down. 

Πρόσφατα, ο "Lucas" η αλλιώς Caleb McLaughlin, δήλωσε ότι λόγω της απεργίας του WGA, οι σεναριογράφοι ίσως μπορέσουν να κατεβάσουν νέες ή και καλύτερες ιδέες για την 5η σεζόν και έτσι βλέπει ως θετική την καθυστέρησή της. Οι σεναριογράφοι ξεκίνησαν να γράφουν την 5η σεζόν του Stranger Things τον Αύγουστο του 2022, οπότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Επισήμως δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα κάνει πρεμιέρα ωστόσο υπολογίζεται ότι η 2η σεζόν θα βγει στο Netflix προς τα μέσα του 2024.