The Last of Us HBO: Αυτός είναι ο ηθοποιός πίσω από τον Bloater του 5ου επεισοδίου (ΦΩΤΟ)

Γνωρίστε τον θηριώδη Adam Basil
16 Φεβρουαρίου 2023 14:36
The Last of Us HBO: Αυτός είναι ο ηθοποιός πίσω από τον Bloater του 5ου επεισοδίου (ΦΩΤΟ)

Το 5ο επεισόδιο της σειράς The Last of Us του HBO ήταν καταιγιστικό προς το φινάλε του, καθώς είδαμε τη σκηνή με τον Bloater, ο οποίος μεταφέρθηκε για πρώτη φορά σε live-action μορφή από τα βιντεοπαιχνίδια της Naughty Dog.

Ο γιγαντιαίος και πανίσχυρος "Infected" σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου, με το κοινό να χειροκροτά την παραγωγή για τα εκπληκτικά εφέ και την πιστή του αναπαράσταση σε...πραγματικό μέγεθος. 

Ωστόσο, πίσω από το κοστούμι υπάρχει και ένας ηθοποιός πάνω στου οποίου το σώμα βασίστηκε ο Bloater. Γνωρίστε τον θηριώδη Adam Basil, stuntman και ηθοποιό, που η παραγωγή χρησιμοποίησε σαν "καλούπι" για να κατασκευάσει το μακιγιάζ και το κοστούμι γεμάτο με cordyceps. 

Ο Basil έχει ύψος σχεδόν 2 μέτρα και επιλέχθηκε από την παραγωγή για να κουβαλήσει το 40 κιλών κοστούμι που τον μεταμορφώνει στον Bloater της σειράς. Φυσικά η εμφάνισή του εκτός από εξαιρετικά πρακτικά εφέ ενισχύθηκε και με CGI, προσφέροντας ένα εξαιρετικά αληθοφανές αποτέλεσμα. 

Ο βετεράνος stuntman από τη Μ. Βρετανία έχει χαρίσει το ταλέντο του για τον Venom στο Venom: Let There Be Carnage, στο Τέρας του Beauty and the Beast της Disney, καθώς και στο Game of Thrones σε διάφορους ρόλους, κάνοντας ντουμπλάρισμα για τον Hound, τον Mountain και διάφορους White Walkers. 

Για να φορέσει τη στολή και να ολοκληρωθεί το μακιγιάζ απαιτείται μια ολόκληρη ομάδα μακιγιέρ να ασχολούνται επί 5 ώρες

Υπεύθυνος για το μακιγιάζ και την κατασκευή της στολής είναι ο γνωστός prosthetics makeup designer ονόματι Barrie Gower, ο οποίος έφτιαξε επίσης τον Vecna στη σειρά Stranger Things, τον Night King στο Game of Thrones, τον Zombie Strange στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ενώ το βιογραφικό του περιλαμβάνει τα "House of the Dragon", "The Witcher" και την ταινία "The Green Knight". 

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα: 

Με κάθε επεισόδιο το The Last of Us αυξάνει συνεχώς την τηλεθέασή του όπως θα δείτε πατώντας εδώ

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf, The Last of Us game), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (The Last of Us game), Ashley Johnson (Blindspot, The Last of Us game), Lamar Johnson (Your Honor), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Ήδη έχει ανακοινωθεί η συνέχεια του The Last of Us για τη 2η σεζόν, η οποία θα καλύψει μέρος των γεγονότων του The Last of Us Part II. 

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων για την 1η σεζόν είναι οι Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).

Επίσης, το The Last of Us κατάφερε να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης για το HBO, πετυχαίνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς μετά το House of the Dragon.