Τι γίνεται τελικά με την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk;

Το τοπίο παραμένει θολό
27 Μαΐου 2022 00:26
Τι γίνεται τελικά με την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk;

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, βρίσκεται σχεδόν διαρκώς στο επίκεντρο των διαδικτύων συζητήσεων, αφού μέσα από ένα deal ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφώνησε να εξαγοράσει το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Βέβαια, έπειτα από μερικές ταραχώδεις ημέρες, με κατρακύλα της τιμής της Tesla, δηλώσεις για το μέλλον του Donald Trump στην πλατφόρμα και φιλόδοξα σχέδια για τετραπλασιασμό των χρηστών, ο Musk αποφάσισε να βάλει προσωρινό «φρένο».

Τι γίνεται, λοιπόν, με την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk; Αυτή ακριβώς την απορία φαίνεται πως είχαν οι συμμετέχοντες της ετήσιας συνάντησης μετόχων, οι οποίοι απηύθυναν πολλαπλές σχετικές ερωτήσεις στην τρέχουσα διοίκηση της εταιρίας. Παρόλα αυτά, τα ερωτήματά τους έμειναν κατά βάση αναπάντητα.

Συγκεκριμένα, ο CEO του Twitter, Parag Agrawal έκανε την εξής λιτή δήλωση:

Εργαζόμαστε πάνω στη διαδικασία της συναλλαγής. Ωστόσο, παρόλο που εργαζόμαστε για το κλείσιμο αυτής της συμφωνίας, οι ομάδες μας και εγώ παραμένουμε συγκεντρωμένοι στη σημαντική δουλειά που κάνουμε καθημερινά για να εξυπηρετούμε τη δημόσια συζήτηση.

Το Twitter είχε ξεκαθαρίσει πριν από τη συνάντηση ότι δε θα απαντούσε σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την εξαγορά της εταιρείας από τον Musk, η οποία μελλοντικά θα πρέπει να εγκριθεί επισήμως και από τους μετόχους του. Βέβαια, παρά την προειδοποίηση, οι μέτοχοι προσπάθησαν να πιέσουν τα στελέχη για απαντήσεις, αλλά ανεπιτυχώς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως διάφοροι μέτοχοι έθεσαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των πολιτικών ελέγχου περιεχομένου της εταιρείας. Ο Agrawal, λοιπόν, απάντησε πως το μέσο παραμένει «εστιασμένο» στις υπάρχουσες πολιτικές του και «στη μείωση της εξάρτησης από τα reports των χρηστών».