ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Twitter ανήκει στον Elon Musk - Έκλεισε το deal ύψους $44 δισ. δολαρίων

Μια ιστορική στιγμή για τα social media
25 Απριλίου 2022 22:01
ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Twitter ανήκει στον Elon Musk - Έκλεισε το deal ύψους $44 δισ. δολαρίων

Επίσημο έγινε πριν από λίγο το deal μεταξύ Elon Musk και Twitter με το διάσημο κοινωνικό δίκτυο να εισέρχεται σε μια νέα εποχή.

Η εξαγορά ύψους $44 δισεκατομμυρίων σε μετρητά είναι γεγονός και το Twitter πλέον ανήκει στον Elon Musk, σε μια ιστορική στιγμή για την εταιρία που μετράει 16 χρόνια αλλά και για τα κοινωνικά δίκτυα και την εξέλιξή τους γενικότερα. 

Εδώ και πολλές ώρες το διαδίκτυο βούιζε πως ήταν θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση αφού σήμερα από το πρωί ο ιδρυτής της Tesla κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες του Twitter. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κατέχει πλέον την κοινωνική πλατφόρμα των σχεδόν 400 εκατομμυρίων χρηστών, που χρησιμοποιούν συχνά και οι ηγέτες των χωρών όλου του κόσμου. Ο ίδιος του αριθμεί πάνω από 83.3 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter το οποίο προτιμούσε για να επικοινωνεί με τον κόσμο εδώ και χρόνια. 

Οι μετοχές του Twitter έκαναν άλμα 6% στο χρηματιστήριο στο άκουσμα της επισημοποίησης της εξαγοράς. 

Το tweet του Elon που έριξε spoiler

Αρκετές ώρες πριν επισημοποιηθεί από διάφορα μέσα του χώρου ο Elon Musk έκανε ένα tweet που ουσιαστικά πολλοί ερμήνευσαν ως την πρώτη εξαγγελία πως πλέον το Twitter του ανήκει. Ο μεγιστάνας έγραψε χαρακτηριστικά: 

Ελπίζω ότι ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου.

Εδώ και εβδομάδες ο Elon Musk είχε περικυκλώσει το Twitter και τις τελευταίες μέρες έσφιξε τον κλοιό γύρω από τους μετόχους του, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει να τον απωθήσουν από το να προβεί στην εξαγορά. Τελικά, ενέδωσαν καθώς με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα λάβουν $54.20/ μετοχή. 

Η μεγαλύτερη υπόσχεσή του είναι να το μετατρέψει σε μια πλατφόρμα απόλυτης ελευθερίας λόγου και πως σχεδιάζει να βγάλει το Twitter από το χρηματιστήριο, ούτως ώστε να μεταμορφωθεί.