Οι Πρωταπριλιάτικες φάρσες του 2024 που έγιναν viral

Έχει πάρει «φωτιά» το X
01 Απριλίου 2024 12:09
Οι Πρωταπριλιάτικες φάρσες του 2024 που έγιναν viral

1η του Απριλίου σήμερα και το ίντερνετ έχει πάρει «φωτιά» με τα καλοπροαίρετα ψέματα που λέγονται από διάφορους με σκοπό να ξεγελάσουν το «θύμα» τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλον, θα έχει τύχη για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, γίνεται χαμός στο γνωστό social media του Elon Musk, X, με διάφορους χρήστες να κάνουν πρωταπριλιάτικα gaming αστεία και να γίνονται viral.

Έτσι, εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα πιο viral αστεία που αφορούν το gaming και σας τα παρουσιάζουμε σε μία λίστα παρακάτω.

1. Resident Evil Remake (ξανά και ξανά)

Κι όμως, ένα από τα πιο viral πρωταπριλιάτικα αστεία του X αυτή τη στιγμή, είναι ότι το θρυλικό Resident Evil 1 γίνεται -ξανά- remake από την Capcom και θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιανουαρίου του 2025 για τα PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Ναι, φυσικά και είναι ψέμα, αλλά αυτή η ανάρτηση του Horror Game Central έγινε viral με περισσότερα από 4.300 likes. Εσείς τι θα λέγατε για ένα νέο remake του πρώτου RE τίτλου;

2. Έρχεται remake του πρώτου God of War

Ακόμη μία δημοσίευση που έγινε αρκετά γνωστή σήμερα το πρωί, είναι ότι «και καλά» ετοιμάζεται ένα remake του πρώτου God of War παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2005 για το PlayStation 2. Η ανάρτηση της ψεύτικης “Santa Monica” στο X μετράει ήδη πάνω από 1.500 likes και αναφέρει ότι ο τίτλος θα κυκλοφορήσει για το PS5 μέσα στο 2024. Μπορεί να είναι μια πρωταπριλιάτικη φάρσα, αλλά για πείτε μας, θα το θέλατε;

3. Η εξαγορά της Rockstar Games από τον Elon Musk

Ναι, μια πρωταπριλιάτικη φάρσα που παίζει πολύ τις τελευταίες ώρες στο X, είναι ότι η Take-Two Interactive σκοπεύει να πουλήσει την Rockstar Games στον Elon Mask. Τη φάρσα φέρνει ο X λογαριασμός με το όνομα «Ben», ο οποίος γράφει στην «και καλά» επίσημη δήλωση του Elon Musk: Ως μέρος του νέου μας σχεδίου να μετατρέψουμε το X σε μία εφαρμογή για τα πάντα, η απόκτηση της Rockstar Games είναι μια τέλεια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την αγορά mobile αγορά. Το tweet αυτό μετράει πάνω από 2.300 likes.

4. Το πολυπόθητο Hollow Knight: Silksong

Μία πρωταπριλιάτικη ανάρτηση που έγινε viral τις τελευταίες ώρες στο X είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του ταλαιπωρημένου και πολυπόθητου Hollow Knight: Silksong. Σύμφωνα με το post του Shirrako, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου για τις κονσόλες και το PC. Βέβαια, αν διαβάσετε τα σχόλια σε αυτό το post, θα δείτε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν μέχρι που κατάλαβαν τι μέρα έχουμε.

Το Hollow Knight: Silksong βρίσκεται στα σκαριά για πολλά χρόνια και ακόμα δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Τί είναι η Πρωταπριλιά; (πληροφορίες από το Wikipedia)

Κατά την 1η Απριλίου, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου. Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια έγινε, με το πέρασμα του χρόνου, έθιμο.

Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και πιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου τη Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η 1η Απριλίου. Τη χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.

Ποιο ήταν το δικό σας αγαπημένο από την παραπάνω λίστα; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: