Ο Elon Musk θέλει να τετραπλασιάσει τους χρήστες του Twitter μέχρι το 2028

Αποκαλύπτει τα φιλόδοξα σχέδιά του
09 Μαΐου 2022 12:13
Ο Elon Musk θέλει να τετραπλασιάσει τους χρήστες του Twitter μέχρι το 2028

Μπορεί να απέχουμε ακόμη αρκετά από την οριστικοποίηση της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk, αλλά δε χωρά αμφιβολία πως μια από τις μεγαλύτερες απορίες όλων είναι το τι ακριβώς σκοπεύει να αλλάξει στη λειτουργία του πασίγνωστου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα, μερικές νέες πληροφορίες ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας, αφού το New York Times κατάφερε να αποκτήσει ένα αντίγραφο από τις προτάσεις του Elon προς τους επενδυτές, το οποίο αποκαλύπτει αρκετά για το όραμα του επικεφαλής των Tesla και SpaceX για την εταιρεία.

Ξεκινώντας, ο πιθανότατα πιο φιλόδοξος στόχος του Musk είναι η αύξηση των ενεργών χρηστών του Twitter. Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2021 η πλατφόρμα είχε 217 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως. Ο Musk πιστεύει πως μπορεί να εκτοξεύσει αυτόν τον αριθμό σε σχεδόν 600 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2025 και σε 931 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες μέχρι το 2028. Κάνοντας τα μαθηματικά, αυτό αντιστοιχεί σε τετραπλασιασμό της ενεργής βάσης χρηστών της πλατφόρμας μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Συγχρόνως, ο Musk κάνει λόγο για μια συνδρομητική υπηρεσία με κωδική ονομασία “X”. Χωρίς να αναφέρει καμία λεπτομέρεια για αυτή, απλά τονίζει ότι στόχος είναι η “X” να φτάσει τους 104 εκατομμύρια επι πληρωμή χρήστες.

Φυσικά, οι φιλόδοξοι στόχοι δε σταματούν εκεί, αλλά συνεχίζονται και στα οικονομικά της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο Musk πιστεύει ότι το Twitter μπορεί να πενταπλασιάσει τα ετήσια έσοδά του σε 26,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, από τα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε καταγράψει πέρυσι. Παράλληλα, θέλει να διαφοροποιήσει σημαντικά και τους τρόπους με τους οποίους το Twitter βγάζει χρήματα. Αυτή τη στιγμή, οι διαφημίσεις αποτελούν περίπου το 90% των εσόδων του Twitter. Ο Musk θέλει να το μειώσει αυτό το ποσοστό σε περίπου 45% έως το 2028. Η πρόβλεψή του περιλαμβάνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα και 10 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα από συνδρομές.

Βέβαια, τα έγγραφα που απέκτησε το μέσο δεν περιλαμβάναν πληροφορίες για το πώς ο Elon σκοπεύει να πετύχει αυτούς του στόχους. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστούν ριζικές αλλαγές, αφού ο πενταπλασιασμός των εσόδων και ο τετραπλασιασμός των χρηστών σίγουρα δεν μοιάζει και εύκολη υπόθεση.