Η μετοχή της Tesla κατρακύλησε μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Πανικοβλήθηκαν οι επενδυτές
27 Απριλίου 2022 12:45
Η μετοχή της Tesla κατρακύλησε μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Η Tesla έχασε $126 δισεκατομμύρια στο χτεσινό κλείσιμο του χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν πως ο Elon Musk μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει μετοχές για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter.

Η Tesla δεν εμπλέκεται στη συμφωνία του Musk για το Twitter, ωστόσο οι μετοχές της έγιναν ο στόχος φημών, αφού ο Musk αρνήθηκε να αποκαλύψει δημοσίως από πού προέρχονται τα χρήματα για την απόκτηση του Twitter. Η πτώση της τάξης το 12.2% την Τρίτη ισοδυναμεί με πτώση $21 δισεκατομμυρίων των μετοχών της Tesla που ανήκουν στον Musk, το ίδιο ποσό δηλαδή που δεσμεύτηκε πως θα προσφέρει άμεσα σε μετρητά για τη συμφωνία του Twitter.

Αναλυτές εκτιμούν πως ανησυχίες για πιθανή πώληση μετοχών από τον Musk και η πιθανότητα ο CEO της Tesla να αποσπαστεί με το Twitter, οδήγησαν σε ελεύθερη πτώση τις μετοχές της Tesla. Η Tesla δεν πρόσφερε κάποιο σχόλιο για την πτώση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη και η μετοχή του Twitter σημείωσε πτώση 3.9% και έκλεισε στα $49.68, παρά τη συμφωνία αγοράς τη Δευτέρα για $54.20 ανά μετοχή.