Επαναφορά του Donald Trump στο Twitter; - Απάντησε ο Elon Musk

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ξεκαθαρίζει τη θέση του
10 Μαΐου 2022 22:14
Επαναφορά του Donald Trump στο Twitter; - Απάντησε ο Elon Musk

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ήταν φανατικός χρήστης του Twitter, έχοντας κάνει πάνω από 57,000 tweets από όταν δημιούργησε το λογαριασμό του το 2009, πριν η πλατφόρμα τον διαγράψει τον Ιανουάριο του 2021, με την κατηγορία πως υποκίνησε τη βία με τα γεγονότα του Καπιτωλίου. Μάλιστα, σε αντίστοιχα bans προέβησαν και άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook, με τον Trump να κατασκευάζει εν τέλει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του.

Τώρα, η επερχόμενη εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη σκοπεύει να κάνει κάτι σχετικά με το ban του Trump. Ακριβώς αυτή την ερώτηση δέχτηκε ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX κατά τη διάρκεια της Future of the Car παρουσίασης της Financial Times, όπου κλήθηκε να απαντήσει ζωντανά.

Ο Musk, λοιπόν, διευκρίνισε πως ακόμη δεν έχει εξαγοράσει την πλατφόρμα, αφού υπάρχει και το σενάριο η συμφωνία να στραβώσει, αλλά ξεκαθάρισε πως ναι, θα επανέφερε τον Donald Trump στο Twitter, αφού είναι κατά των μόνιμων bans.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά την απάντησή του στα Ελληνικά, καθώς και το βίντεο της συνέντευξης.

Μίλησα με τον Jack Dorsey [ιδρυτής του Twitter] σχετικά με το θέμα. Και αυτός και εγώ έχουμε την ίδια γνώμη, η οποία είναι ότι οι μόνιμες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και θα είναι ένα μέτρο στο οποίο θα καταφεύγουμε για λογαριασμούς που είναι bots ή για λογαριασμούς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας/απάτης.

Νομίζω ότι το ban του Donald Trump δεν ήταν σωστό. Νομίζω ότι ήταν λάθος, γιατί αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και τελικά δεν είχε ως αποτέλεσμα ο Donald Trump να μην έχει φωνή. Τώρα θα είναι στο Truth Social, όπως και ένα μεγάλο μέρος της δεξιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να καταλήξει ειλικρινά να είναι χειρότερο από το να υπάρχει ένα ενιαίο μέρος όπου όλοι μπορούν να συζητούν. Οπότε, υποθέτω ότι η απάντηση είναι πως θα αντέστρεφα το μόνιμο ban. Προφανώς δεν είμαι κάτοχος του Twitter, επομένως αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί υπάρχει και το σενάριο να μην καταφέρω να το εξαγοράσω. Ωστόσο, η γνώμη μου, την οποία ο Jack Dorsey -για να είμαστε ξεκάθαροι- συμμερίζεται, είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε μόνιμα bans.