Το Facebook ανανεώνει το ban του Donald Trump για άλλα δύο χρόνια  

Και αλλάζει τους κανόνες για τους πολιτικούς

Το Facebook ανανεώνει το ban του Donald Trump για άλλα δύο χρόνια

Το ban του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, από το Facebook φαίνεται πως θα συνεχιστεί για ακόμα δύο χρόνια, αφού η εταιρία αποφάσισε να το διατηρήσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2023. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, θα αξιολογήσει ξανά “αν η απειλή που αποτελεί στη δημόσια ασφάλεια έχει υποχωρήσει”. Αν τελικά του επιτραπεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα και παραβιάσει τους κανονισμούς του Facebook ξανά, θα επέλθει μόνιμο ban.

Τα μέτρα αυτά, έρχονται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αλλαγής των κανόνων του Facebook για τους πολιτικούς συγκεκριμένα. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει κάποιο περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες του αν είναι “άξιο ειδησεογραφίας ή σημαντικό για το κοινό συμφέρον”. Θα ανακοινώνει ποιες περιπτώσεις θα είναι αυτές που θα εξαιρούνται των κανόνων. Αλλά από εδώ και στο εξής, και οι πολιτικοί θα υπόκεινται στους ίδιους κανόνες που ακολουθούν και οι υπόλοιποι χρήστες.

Όταν αξιολογούμε το περιεχόμενο για το πόσο άξιο ειδήσεων είναι, δε θα αντιμετωπίζουμε το περιεχόμενο των πολιτικών διαφορετικά από το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου. Αντί αυτού, θα εφαρμόζουμε την πολιτική μας σε όλο το περιεχόμενο, μετρώντας αν το δημόσιο ενδιαφέρον του περιεχομένου ξεπερνά το πιθανό ρίσκο ζημίας αν το αφήσουμε πάνω. – Nick Clegg, Αντιπρόεδρος Global Affairs του Facebook

Ροη ειδησεων