Threads: Ο αντίπαλος του Twitter έσπασε το ρεκόρ του πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενου κοινωνικού δικτύου

Ξεπέρασε πλέον τους 100 εκατομμύρια χρήστες το νέο social media της Meta
10 Ιουλίου 2023 14:56
Threads: Ο αντίπαλος του Twitter έσπασε το ρεκόρ του πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενου κοινωνικού δικτύου

Ο ανταγωνισμός μεταξύ Threads και Twitter μπορεί να βρίσκεται ακόμη στις αρχές αλλά πήρε για τα καλά φωτιά, καθώς η νέα εφαρμογή της Meta μετράει πλέον πάνω από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Ο αριθμός αποδεικνύεται κιόλας από τους λογαριασμούς Instagram που συνδέονται με το Thread, καθώς προστίθεται ένας ειδικός αναγνωριστικός αριθμός στο bio του Instagram, o οποίος μετράει κιόλας το μέγεθος της βάσης χρηστών. 

Πρόκειται για ένα ορόσημο που κατάφερε να ξεπεράσει πολύ πιο γρήγορα από το ChatGPT, το οποίο χρειάστηκε δύο μήνες για να φτάσει αυτόν τον αριθμό χρηστών. Το Threads δια χειρός Instagram έφτασε αυτόν τον αριθμό μέσα σε μόλις 5 ημέρες από το λανσάρισμά του, όντας πλέον το ταχύτερα αναπτυσσόμενο social media στην ιστορία. 

Ο Mark Zuckerberg, βλέποντας το Threads να διαλύει το ένα ορόσημο χρηστών μετά το άλλο σε χρόνο-ρεκόρ σχολίασε ότι το λανσάρισμά του "ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας". αρχικά έφτασε μέσα σε μερικές ώρες τα 5 εκατομμύρια, μετά τα 10 εκατομμύρια, συνέχισε στα 30 εκατομμύρια και μετά έσπασε και το φράγμα των 70 εκατομμυρίων, σε μόλις 48 ώρες από το λανσάρισμά του. Όλα αυτά χωρίς καν να έχει κυκλοφορήσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Ελλάδα. 

Βέβαια, το Threads έχει ακόμη πολλά να μάθει και να αφουγκραστεί από τους χρήστες, αλλά και πολλά κακώς κείμενα να διορθώσει, όπως είναι η απαραίτητη σύνδεση Instagram λογαριασμού. Περισσότερα για το νέο εγχείρημα της Meta και της ομάδας του Instagram θα φανούν εν καιρώ.