Η Meta προσπαθεί ήδη να διορθώσει το μεγαλύτερο αγκάθι του Threads

Προς το παρόν αν διαγράψετε τον Threads λογαριασμό σας, θα πάρετε παραμάζωμα και αυτόν του Instagram
10 Ιουλίου 2023 10:12
Η Meta προσπαθεί ήδη να διορθώσει το μεγαλύτερο αγκάθι του Threads

To Threads αυτή τη στιγμή είναι η πιο viral κοινωνική πλατφόρμα του κόσμου χάρη στις πλάτες της Meta και τη συνεισφορά των υποδομών του Instagram, καθώς μέσα σε μόλις μερικές ημέρες είναι κοντά στο να φτάσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες

Ωστόσο, για την εγγραφή στο Threads απαιτείται ένας υπάρχον λογαριασμός στο Instagram και αυτή η άρρηκτη σύνδεση μεταξύ τους δημιούργησε ένα σημαντικό πρόβλημα: αν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Threads, τότε θα διαγραφεί παράλληλα και αυτός του Instagram σας, που μπορεί να έχετε εδώ και χρόνια. 

Αυτή η ανεξήγητα στενή σύνδεση μεταξύ Threads και Instagram αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο αγκάθι με κύματα χρηστών να παραποιούνται στα υπόλοιπα social media -και ειδικά στο Twitter. Έτσι, αυτό το κύμα αντιδράσεων προκάλεσε την απάντηση της Meta. 

Συγκεκριμένα, ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, δήλωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Threads ότι η Meta γνωρίζει το θέμα και ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό, ώστε να επιτρέψει την διαγραφή του Threads λογαριασμού ξεχωριστά από αυτόν του Instagram. 

Προς το παρόν ο μόνος τρόπος για να "εξαφανιστείτε" από το Threads είναι να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό και να μην εμφανίζεστε στα Threads και στα προφίλ των άλλων. Επίσης, ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε αυτή τη σύγχυση φαίνεται πως είναι να εγγραφείτε στο Threads με email ή αριθμό κινητού που δε χρησιμοποιείται στο Instagram, αλλά και πάλι για να το διαγράψετε -εφόσον το επιθυμείτε- θα πρέπει να γίνει σύνδεση με κάποιον Instagram λογαριασμό. 

Ακόμη είναι άγνωστο το πότε θα διορθωθεί αυτό το "αγκάθι" του Threads. Πάντως ο ανταγωνισμός μεταξύ Threads και Twitter εντείνεται μέρα με τη μέρα, ειδικά από πλευράς του Elon Musk, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί σε ΜΜΑ αγώνα υπό την αιγίδα του UFC ενάντια στον Mark Zuckerberg

Μάλιστα, ο "Mr. Twitter" απείλησε τον Mr. Facebook με προσφυγή στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι αντέγραψε το Twitter, λέγοντας "Ο ανταγωνισμός είναι μια χαρά, η κλεψιά δεν είναι".