Elon Musk vs Mark Zuckerberg: Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta για το Threads

Η μάχη Elon Musk vs Mark Zuckerberg μόλις ξεκίνησε....
07 Ιουλίου 2023 09:11
Elon Musk vs Mark Zuckerberg: Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta για το Threads

Το Twitter και ο Elon Musk απειλούν να πάνε την μάχη με το Threads και τον Mark Zuckerberg στα δικαστήρια από τον πρώτο γύρο κιόλας. Μόλις χθες λανσαρίστηκε το Threads, η εναλλακτική εφαρμογή απέναντι στο Twitter δια χειρός της Meta, το οποίο έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί τους δισεκατομμύρια χρήστες του Instagram για να κερδίσει έδαφος. 

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Twitter, Alex Spiro, γνωστοποίησε μέσω επιστολής που απέστειλε στον CEO της Meta, Mark Zuckerberg ότι θα καταθέσει αγωγή ενάντια στην εταιρία του. Το περιεχόμενο της επιστολής αποκαλύπτει ότι κατηγορεί την Meta ότι προσέλαβε πρώην εργαζομένους του Twitter, οι οποίοι "είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά της εταιρίας και σε άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες", όπως μεταδίδει το Semafor. 

"Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες", έγραψε ο Spiro στην επιστολή.

Ωστόσο, η Meta απάντησε γρήγορα μέσω του εκπροσώπου της Andy Stone στο Threads γράφοντας ότι "Κανείς από την ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter - αυτό δεν είναι κάτι τέτοιο."

Η απάντηση Elon Musk

Ασχολίαστο δεν άφησε το γεγονός ο ιδιοκτήτης του Twitter, ο οποίος σε tweet του έγραψε ευθέως σχολιάζοντας την είδηση: "Ο ανταγωνισμός είναι μια χαρά, η κλεψιά δεν είναι". 

Για να ασκήσει αγωγή για κλοπή εμπορικού απορρήτου κατά της Meta, το Twitter θα χρειαστεί πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που περιέχονται στην επιστολή, δήλωσαν ειδικοί σε θέματα δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή νομικής του Στάνφορντ, Μαρκ Λέμλεϊ. "Η απλή πρόσληψη πρώην υπαλλήλων του Twitter (τους οποίους το ίδιο το Twitter απέλυσε ή έδιωξε) και το γεγονός ότι το Facebook δημιούργησε έναν κάπως παρόμοιο ιστότοπο είναι δύσκολο να στηρίξει μια αξίωση για εμπορικά μυστικά", είπε χαρακτηριστικά στο Reuters.

Το Threads μετράει, από χθες κιόλας, πάνω από 30 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε λιγότερο από ένα 24ωρο, την ώρα που δεν έχει καν λανσαριστεί σε όλον τον κόσμο και ειδικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα.