Threads: Κακά μαντάτα για το νέο social media του Instagram στην Ελλάδα

Θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή
05 Ιουλίου 2023 15:50
Threads: Κακά μαντάτα για το νέο social media του Instagram στην Ελλάδα

Όπως σας ενημερώσαμε, σε μερικές ώρες από τώρα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το Threads, η νέα εφαρμογή της Meta για το Instagram που θα ανταγωνίζεται το Twitter.

Συγκεκριμένα, η νέα αυτή εφαρμογή θα επεκτείνει το Instagram, με τους χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς που έχουν ήδη εκεί. Ωστόσο, αντί για εικόνες και βίντεο, θα εστιάζει στις αναρτήσεις κειμένου, όπως δηλαδή και το Twitter.

Ήδη υπήρχαν αναφορές πως η κυκλοφορία της εφαρμογής θα γίνει σταδιακά, με τους χρήστες στις ΗΠΑ να είναι οι πρώτοι στη σειρά. Τελικά, φαίνεται πως τα μαντάτα για τις ευρωπαϊκές χώρες και κατ’ επέκταση και για την Ελλάδα είναι κακά, αφού το Threads μπορεί να μην κυκλοφορήσει καθόλου στη γηραιά ήπειρο για αρκετό καιρό.

Ο λόγος; Οι πολύ πιο αυστηροί κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent.ie η Meta "δεν έχει προετοιμάσει ακόμη την υπηρεσία για το ευρωπαϊκό της λανσάρισμα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο δεν διέπεται πλήρως από το GDPR ή τους κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής της ΕΕ".

Για την ιστορία, η Ευρωπαϊκή Ένωσε έχει επιβάλει πολλά τσουχτερά πρόστιμα στην Meta κατά καιρούς και μόλις πρόσφατα ανάγκασε την εταιρία να ζητά άδεια από τους χρήστες πριν να τους εμφανίζει προσωποποιημένες διαφημίσεις.

Αυτό σημαίνει πως το Threads θα κάνει την αρχή στις 6 Ιουλίου σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία για το πόσο θα χρειαστεί να περιμένουν οι χρήστες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για την ώρα.