Θέλετε να σβήσετε τον λογαριασμό στο Threads; Τότε θα πρέπει να διαγράψετε και το Instagram!

Συνιστάται προσοχή σε όσους δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο νέο social media της Meta
06 Ιουλίου 2023 17:28
Θέλετε να σβήσετε τον λογαριασμό στο Threads; Τότε θα πρέπει να διαγράψετε και το Instagram!

Εδώ και κάμποσες ώρες κυκλοφορεί στον υπόλοιπο κόσμο το Threads (αλλά όχι στην Ελλάδα), η νέα social media εφαρμογή της Meta που συστήνεται ως το αντίπαλο δέος του Twitter του Elon Musk. Ήδη έχει γίνει το νέο trending κοινωνικό δίκτυο στον απόηχο των τελευταίων κινήσεων του Twitter και μετράει σε μερικές ώρες πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες

Υπάρχουν αρκετοί χρήστες που ήδη δοκιμάζουν το Threads ως μια εναλλακτική στο Twitter, μόνο που ανακάλυψαν λίγο αργότερα μια λεπτομέρεια που για κάποιους φαντάζει αποτρεπτική στο να εγγραφούν στην πλατφόρμα. 

Και αυτό συμβαίνει γιατί σε περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Threads, τότε θα πρέπει να σβήσετε και τον λογαριασμό σας στο Instagram, καθώς αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. 

Όπως εξηγεί η Meta στο επίσημο site του Threads, πρόκειται για "μία εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων που βασίζεται στο Instagram". Πρακτικά, χρησιμοποιείται ο λογαριασμός του Instagram ως βάση για το Threads ώστε να σας δοθεί και η επιλογή να ακολουθήσετε εκεί τα ίδια άτομα με αυτά του Instagram. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να εξαφανιστείτε εντελώς από το Threads τότε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αποχωριστείτε και τον Instagram λογαριασμό σας. 

Σε περίπτωση που θέλετε να απέχετε από το Threads υπάρχει μόνο μία εναλλακτική και ένας τρόπος προς το παρόν: να απενεργοποιήσετε προσωρινά το προφίλ σας στο Threads. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να "εξαφανιστείτε" από το Threads καθώς δε θα βλέπουν τις αναρτήσεις και τις αλληλεπιδράσεις σας οι άλλοι χρήστες. 

Μπορείτε να απενεργοποιείτε προσωρινά τον λογαριασμό σας μια φορά την εβδομάδα (ανά 7 ημέρες), ενώ οι αναρτήσεις σας θα παραμένουν στους servers του Thread έως ότου αποφασίσετε να τα διαγράφετε ένα προς ένα. 

Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το προφίλ σας στο Threads

  • Στην εφαρμογή Threads, πατήστε το εικονίδιο προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Πατήστε το εικονίδιο μενού δύο γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας.
  • Πατήστε το εικονίδιο Λογαριασμός και, στη συνέχεια, πατήστε Απενεργοποίηση προφίλ.
  • Πατήστε Απενεργοποίηση προφίλ Threads και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Πρέπει να προσέξετε ένα ακόμη ζήτημα: Δεν μπορείτε να αλλάξετε όνομα στο Threads χωρίς Facebook. Αυτό συμβαίνει διότι η αλλαγή ονόματος συνδέεται άρρητα με τον λογαριασμό στο Facebook, επομένως θα πρέπει να το αλλάξετε εκεί πρώτα. Επίσης δεν μπορείτε να αλλάξετε το username σας, χωρίς επίσης να αλλαχτεί και στο προφίλ σας στο Instagram. 

Θέλοντας να την "μπει" στον Elon Musk και το Twitter, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε το πρώτο του tweet εδώ και 11 χρόνια μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του. Επίσης, μίλησε έξω από τα δόντια για τον ανταγωνισμό με το Twitter αναφερόμενους στους λόγους που απέτυχε, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι "Είμαστε μόλις στις πρώτες στιγμές του πρώτου γύρου εδώ…" όσον αφορά αυτή την αντιπαλότητα.