O Ζούκερμπεργκ κατακεραυνώνει το Twitter: Αποκαλύπτει το λόγο που «απέτυχε»

Δε μάσησε τα λόγια του ο επικεφαλής της Meta
06 Ιουλίου 2023 09:25
O Ζούκερμπεργκ κατακεραυνώνει το Twitter: Αποκαλύπτει το λόγο που «απέτυχε»

Μπορεί να απέχουμε ακόμη από τον MMA αγώνα του Mark Zuckerberg με τον Elon Musk, αλλά ο επικεφαλής της Meta ξεκίνησε ήδη να πετάει…κροσέ. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες έκανε το ντεμπούτο του το Threads, το νέο social media της εταιρίας που έρχεται να ανταγωνιστεί το Twitter, έχοντας παρόμοια δομή και χαρακτηριστικά.

Ο Zuck ήταν δραστήριος από τα πρώτα λεπτά στην πλατφόρμα και δε δίστασε να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις των πρώτων χρηστών, εξηγώντας μεταξύ άλλων γιατί απέτυχε το Twitter και τι σκοπεύει να κάνει διαφορετικά η εταιρία με το Threads.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Zuck απάντησε αρχικά σε ένα thread από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Mark Cuban, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου τον ρώτησε αν είναι ανάγκη να ανοίξει η πλατφόρμα για όλους, αφού σε πρώτη φάση είναι πολύ ωραία, με υπέροχους ανθρώπους. Ο Zuck του εξήγησε πως θέλει η πλατφόρμα να παραμείνει φιλική, τονίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος που απέτυχε το Twitter.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Ο στόχος είναι να το διατηρήσουμε φιλικό όσο επεκτείνεται. Νομίζω πως είναι εφικτό και εν τέλει θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του. Αυτός είναι ένας λόγος που το Twitter ποτέ δεν πέτυχε όσο πιστεύω ότι θα μπορούσε να πετύχει και εμείς θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Στη συνέχεια, ο Zuckerberg απάντησε και στην ερώτηση ενός MMA αθλητή αν το Threads μπορεί να γίνει στο μέλλον μεγαλύτερο από το Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα πάρει κάποιο χρόνο, αλλά νομίζω πως πρέπει να υπάρχει μια εφαρμογή για δημόσια συζήτηση με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε αυτή. Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ελπίζω πως θα το κάνουμε εμείς.

Τέλος, ο μεγιστάνας που προφανώς βλέπει πολύ ανταγωνιστικά την όλη κατάσταση, απάντησε και σε ένα thread που έλεγε χαρακτηριστικά πως αυτό είναι το τέλος του Twitter:

Είμαστε μόλις στις πρώτες στιγμές του πρώτου γύρου εδώ…

Περισσότερα για το Threads μπορείτε να μάθετε μέσα από το αναλυτικό μας άρθρο που περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.