Threads: Πρεμιέρα για το “Twitter“ της Meta και στην Ελλάδα

Το “αντίπαλο δέος“ του X του Elon Musk ξεκινάει τη λειτουργία του σε όλη την Ευρώπη από σήμερα
14 Δεκεμβρίου 2023 22:20
Threads: Πρεμιέρα για το “Twitter“ της Meta και στην Ελλάδα

Από σήμερα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το Threads, η νέα κοινωνική πλατφόρμα της Meta (μητρικής εταιρίας του Facebook και του Instagram), η οποία πλασάρεται ως τον άμεσο ανταγωνιστή του X (πρώην Twitter) του μεγιστάνα Elon Musk. 

Η απόφαση της Meta να λανσάρει από σήμερα την εφαρμογή του Threads στους Ευρωπαίους Android και iOS χρήστες έρχεται πολλούς μήνες μετά το αρχικό του λανσάρισμα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο. Ο λόγος που καθυστέρησε η κυκλοφορία του ήταν γιατί η Meta θέλησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τις επιπτώσεις των Ευρωπαϊκών κανόνων. 

Μάλιστα, το Threads είχε γίνει το "μήλον της Έριδος" μεταξύ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και του Έλον Μασκ, οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στο να επιδοθούν σε αγώνα ΜΜΑ, λόγω της κόντρας αυτής. 

Τι είναι το Threads όμως; 

Το Threads μοιάζει πάρα πολύ με το Twitter και επιτρέπει αναρτήσεις κειμένου μέχρι 500 χαρακτήρων, καθώς και την κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο με μέγιστη διάρκεια τα 5 λεπτά. Το UI της εφαρμογής είναι πολύ μινιμαλιστικό, δίνοντας τη δυνατότητα για like, σχολιασμό, repost και share των δημοσιεύσεων, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ονομάζονται tweets, αλλά threads.

Φυσικά, υπάρχει ένα κεντρικό feed το οποίο περιλαμβάνει threads από χρήστες που ακολουθεί κάποιος, αλλά και περιεχόμενο που προτείνει ο αλγόριθμος. 

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την πλευρά του δήλωσε ότι το Threads έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει η επόμενη εφαμοργή που θα φτάσει το 1 δις χρήστες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 

Για την ιστορία, το Threads αριθμεί μέχρι σήμερα πάνω από 141 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο, αν και αυτός ο αριθμός από σήμερα αναμένεται να ανέβει με γοργούς ρυθμούς πάλι. Αντίθετα, για να υπάρχει σύγκριση, το X του Musk μετράει πάνω από 530 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. 

Tags: