To Threads σαρώνει και είναι έτοιμο να σπάσει ένα ασύλληπτο ρεκόρ του ChatGPT

Εξαιρετικό ξεκίνημα για το social media
08 Ιουλίου 2023 09:41
To Threads σαρώνει και είναι έτοιμο να σπάσει ένα ασύλληπτο ρεκόρ του ChatGPT

To Threads, το νέο social media της Meta, έκανε το ντεμπούτο του στις 6 Ιουλίου και ήδη είναι σε τροχιά να σπάσει ένα ασύλληπτο ρεκόρ του ChatGPT.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όταν το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI πρωτοεμφανίστηκε λίγο πριν το κλείσιμο του 2022, αμέσως έγινε viral, κινώντας την περιέργεια αμέτρητων χρηστών. Κάπως έτσι, μέσα σε δύο μήνες από το αρχικό του ντεμπούτο έγινε η ταχύτερα υιοθετημένη εφαρμογή/τεχνολογία, όσον αφορά το χρόνο που χρειάστηκε για τους 100 εκατομμύρια χρήστες.

Τώρα, λοιπόν, το νέο social media της Meta είναι έτοιμο να σπάσει το ρεκόρ αυτό των 100 εκατομμυρίων χρηστών, όχι σε μήνες, αλλά ούτε και σε εβδομάδες, μάλλον σε…μέρες! Σύμφωνα με νέα ανάρτηση του επικεφαλής της εταιρίας, Mark Zuckerberg, το Threads έχει ξεπεράσει τους 70 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε λιγότερες από 48 ώρες!

Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, το οποίο αντιστοιχεί σε έναν τρομερό ρυθμό υιοθέτησης για την πλατφόρμα. Αν οι εγγραφές συνεχιστούν με την ίδια ταχύτητα, είναι θέμα ωρών να επιτευχθεί και το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων. Μάλιστα, ο Zuckerberg επισήμανε πως η ανταπόκριση του κόσμου έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της Meta.

Ο χρόνος που χρειάστηκαν άλλα social media και τεχνολογίες για να φτάσουν το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων χρηστών:

Τηλέφωνο: 75 χρόνια

Κινητό τηλέφωνο: 16 χρόνια

World Wide Web: 7 χρόνια

iTunes: 6.5 χρόνια

Twitter: 5 χρόνια

Facebook: 4.5 χρόνια

WhatsApp: 3.5 χρόνια

Instagram: 2.5 χρόνια

Apple App Store: 2 χρόνια

ChatGPT: 2 μήνες

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Threads είναι ένα νέο social media, σαν προέκταση του Instagram, αφού οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το Instagram username που έχουν ήδη. Λειτουργικά μοιάζει πάρα πολύ με το Twitter και επιτρέπει αναρτήσεις κειμένου μέχρι 500 χαρακτήρων, καθώς και την κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο με μέγιστη διάρκεια τα 5 λεπτά.

Το Threads είναι διαθέσιμο σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δυστυχώς αφήνει εκτός -για την ώρα- τους Ευρωπαίους χρήστες. Προφανώς, αν τα νούμερά του μοιάζουν ήδη εντυπωσιακά χωρίς την Ευρώπη, η πλατφόρμα αναμένεται να σπάσει πολλά ρεκόρ μόλις καταφθάσει και στη γηραιά ήπειρο.