Instagram και Threads κρατούν απόσταση από τα πολιτικά - Η αλλαγή που ανακοίνωσε η Meta

Ενόψει της κρίσιμης προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ
10 Φεβρουαρίου 2024 14:46
Instagram και Threads κρατούν απόσταση από τα πολιτικά - Η αλλαγή που ανακοίνωσε η Meta

Οι ΗΠΑ εισέρχονται τους επόμενους μήνες σε μία κρίσιμη προεκλογική περίοδο και οι social media πλατφόρμες κινούνται αναλόγως με τις εξελίξεις. Έτσι η Meta ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στις πλατφόρμες των Instagram και Threads και δε θα προτείνει επί της ουσίας πολιτικό περιεχόμενο στους χρήστες.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Adam Mosseri, CEO του Instagram, μέσα από το επίσημο blog post της πλατφόρμας λέγοντεας ότι οι χρήστες θα βλέπουν πολιτικό περιεχόμενο το οποίο προέρχεται από λογαριασμούς που ήδη ακολουθούν, αλλά οι εφαρμογές των Instagram και Threads "δε θα ενισχύουν ενεργά" τέτοιες αναρτήσεις στο κεντρικό feed ή το explore feed. 

Η αλλαγή αυτή θα κυκλοφορήσει σταδιακά στους χρήστες μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία των apps που ο αλγόριθμος της Meta προτείνει χρήστες ή posts, όπως τα Reels και Explore του Instagram και οι προτεινόμενοι χρήστες στο Threads. 

Ο Mosseri δεν διευκρίνησε τι εννοεί με το "πολιτικό" περιεχόμενο, αλλά εκπρόσωπος της Meta έκανε μια διευκρινιστική δήλωση λέγοντας ότι θα περιλαμβάνει "θέματα σχετικά με τις εκλογές και κοινωνικά ζητήματα". 

"Ο δικός μας ορισμός του πολιτικού περιεχομένου είναι το περιεχόμενο που πιθανότατα αφορά θέματα που σχετίζονται με την κυβέρνηση ή τις εκλογές- για παράδειγμα, αναρτήσεις σχετικά με νόμους, εκλογές ή κοινωνικά θέματα. Αυτά τα παγκόσμια θέματα είναι πολύπλοκα και δυναμικά, πράγμα που σημαίνει ότι ο ορισμός αυτός θα εξελίσσεται καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους και τις κοινότητες που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας και τους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να βελτιώσουμε την προσέγγισή μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Meta θα δίνει την επιλογή σε όσους το επιθυμούν να βλέπουν πολιτικό περιεχόμενο και δε θα επηρρεάσει τη συχνότητα με την οποία θα βλέπουν αναρτήσεις πολτικού περιεχομένου από σελίδες και λογαριασμούς που ήδη ακολουθούν.