Πεπεισμένος ο Zuckerberg για την επιτυχία της εφαρμογής Threads

Πιστεύει πως θα φτάσει το 1 δις χρήστες
25 Απριλίου 2024 11:34
Πεπεισμένος ο Zuckerberg για την επιτυχία της εφαρμογής Threads

Ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε τα νούμερα της εφαρμογής Threads κατά τη διάρκεια συνάντησης μετόχων της Meta και παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της εφαρμογής.

Η εφαρμογή συνεχίζει να είναι στην τροχιά που ελπίζω να δω.

Από το Φεβρουάριο λοιπόν, η Threads πρόσθεσε ακόμα 20 εκατομμύρια χρήστες, φτάνοντας πλέον τους 150 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες στο σύνολο. Η ανάπτυξή της παραμένει σταθερή, αν και σε μικρότερο ρυθμό από την εκρηκτική της αύξηση όταν κυκλοφόρησε.

Αρχικά, είχε 100 εκατομμύρια downloads μέσα στην πρώτη εβδομάδα, αλλά αργότερα σημείωσε πτώση στο engagement των χρηστών. Η σταθερή ανάπτυξή της συνεχίστηκε και ο Zuckerberg θεωρεί πως θα είναι η επόμενη εφαρμογή της Meta που θα ξεπεράσει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Σε σχέση με το βασικό αντίπαλό της, την X, η Threads σημείωσε ορισμένες νίκες. Εκτιμήσεις της εταιρίας αναλύσεων Apptopia δείχνουν πως η Threads έχει περισσότερους καθημερινούς χρήστες στις ΗΠΑ από τους 550 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες της X. Ώθηση στην εφαρμογή έδωσε και η έλευση της Taylor Swift πρόσφατα, για να προωθήσει το νέο της άλμπουμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Threads είναι η μοναδική εφαρμογή της Meta η οποία δεν έχει διαφημίσεις (τουλάχιστον προς το παρόν), επομένως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει απευθείας έσοδα από αυτήν. Ο Zuckerberg έχει δηλώσει πως η εφαρμογή θα επικεντρωθεί στα κέρδη μόνο αφού η Threads έχει αναπτυχθεί αρκετά.