Το ξέρατε ότι ο Guillermo Del Toro ετοίμαζε δική του Star Wars ταινία;

Την αποκάλυψη έκανε ο σεναριογράφος της ταινίας David S. Goyer
22 Σεπτεμβρίου 2023 10:57
Το ξέρατε ότι ο Guillermo Del Toro ετοίμαζε δική του Star Wars ταινία;

Ο πολύ μακρινός γαλαξίας του Star Wars έχει φιλοξενήσει πολλά projects που έμοιαζαν ονειρεμένα, ακυρώθηκαν, εξαφανίστηκαν και έμειναν στην ιστορία ως συναρπαστικά "What If" σενάρια για τους fans. Για παράδειγμα ο George Lucas είχε ζητήσει από τον David Lynch να σκηνοθετήσει το Episode VI: Return of the Jedi αλλά ο σκηνοθέτης του τότε "Blue Velvet" τον απέρριψε. 

Ένας ακόμη τεράστιος δημιουργός του Χόλιγουντ έρχεται να προστεθεί στη λίστα των σκηνοθετών που θα έκαναν κάποτε μια ταινία Star Wars. Αυτός είναι ο Guillermo Del Toro (Γκιγιέρμο Ντελ Τορο) σκηνοθέτης του οσκαρικού φιλμ "The Shape of Water". Την αποκάλυψη έκανε ο σεναριογράφος David S. Goyer στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του στο podcast "Happy Sad Confused", o οποίος ανέφερε ότι έγραψε πριν από τέσσερα χρόνια το σενάριο εκείνης της ταινίας του Star Wars, με τον Del Torο να κάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα

Ποιος ήταν ο λόγος που ακυρώθηκε όμως; "Συνέβαιναν πολλά πράγματα παρασκηνιακά στη Lucasfilm εκείνον τον καιρό, αλλά είναι ένα πολύ cool σενάριο" είπε φειδωλά ο Goyer, που είναι γνωστός για τη δουλειά του στα The Dark Knight Trilogy, Man of Steel και Batman v. Superman: Dawn of Justice, μεταξύ πολλών άλλων. Δήλωσε μάλιστα ότι είχε γράψει ένα σενάριο που ποτέ δεν μπήκε στην παραγωγή, με μια ταινία για την Rey που την αποκάλεσε "Origins of the Jedi", που θα λάμβανε χώρα 25.000 χρόνια πριν από το timeline που γνωρίζουμε. Αυτή θυμίζει το "Dawn of the Jedi" του James Mangold, που επίσημα γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στα σκαριά. 

Λίγη ώρα μετά την προβολή του podcast, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της Star Wars ταινίας του μέσα από το Twitter του με αρκετά λακωνικό τρόπο. Ο Μεξικανός βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είπε πως το μόνο που μπορεί να αναφέρει είναι το "J" και "BB", με τους fans να κάνουν διάφορες εικασίες για το τι σημαίνει.  

Σε παλιότερη σύνντεξή του ο Del Toro είχε εκφρα΄σει την επιθυμία νακάνει μια Star Wars ταινία στο στιλ του "Νονού" (The Godfather) με την άνοδο του Jabba The Hutt στον υπόκοσμο του Star Wars.

Εκτός από την ταινία του Mangold, αναμένεται μια ακόμη Star Wars ταινία θα ολοκληρώσει τις περιπέτειες των Din Djarin, Grogu, της Ahsoka, της Sabine, του Ezra Bridger και όλου του "Mandoverse".

Η τρίτη κινηματογραφική Star Wars ταινία που βρίσκεται στα σκαριά θα είναι και η πιο...sequel όλων. Η ταινία που θα σκηνοθετήσει η Sharmeen Obaid-Chinoy ονομάζεται Star Wars: New Jedi Order και θα σημάνει την επιστροφή της Daisy Ridley στο ρόλο της -πλέον- Jedi Master Rey Skywalker, καθώς θα μεταφερθούμε 15 χρόνια μετά την τελευταία σκηνή του Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker