John Wick Chapter 4: Και επίσημα η πιο επιτυχημένη ταινία του franchise του Keanu Reeves

Έσπασε το μεγαλύτερο ρεκόρ όλων των John Wick ταινιών
17 Απριλίου 2023 17:28
John Wick Chapter 4: Και επίσημα η πιο επιτυχημένη ταινία του franchise του Keanu Reeves

Με gun-fu, τούμπες και stunts που κόβουν την ανάσα ο Keanu Reeves μάγεψε ξανά το κινηματογραφικό κοινό με το John Wick: Chapter 4, κάτι που αποδεικνύεται και από την μεγάλη εισπρακτική του επιτυχία. 

Εκτός του ότι αυτή τη φορά μάγεψε και τους κριτικούς, ο κόσμος υποδέχθηκε θερμά την 4η -και ίσως τελευταία- περιπέτεια του θρυλικού εκτελεστή που ακούει στο όνομα "Baba Yaga". Μαθαίνουμε πως πλέον το John Wick 4 ξεπέρασε τα $350 εκατομμύρια στο box office παγκοσμίως και έτσι έσπασε το μεγαλύτερο ρεκόρ του franchise, που ήταν να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων. Για την ιστορία το John Wick: Chapter 3 Parabellum είχε βγάλει περί τα $328 εκατομμύρια στη διάρκεια των προβολών του. 

Οι προβολές του ανά τον κόσμο φαίνεται να τελειώνουν όντας ήδη στην 4η εβδομάδα του στις αίθουσες και μένει να δούμε που θα κάτσει η μπίλια οριστικά με τις εισπράξεις του θεαματικού από όλες τις απόψεις John Wick 4. 

Μέχρι τότε το franchise βάζει πλώρη τόσο τηλεοπτικά, με τη σειρά "The Continental" στο Amazon Prime Video αλλά και τη πρώτη spinoff ταινία "Ballerina" με την Ana de Armas, που θα κυκλοφορήσει το 2024. 

John Wick 5: Το φαντάζεστε με Keanu Reeves, Cillian Murphy και Jason Momoa;

Το "Ballerina" θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου του 2024. Στην πρώτη spinoff ταινία των John Wick, η Ana de Armas θα υποδυθεί την "Ballerina" μια εκτελεστή που εκπαιδεύτηκε με τις παραδόσεις της Ruska Roma, της φατρίας που παίζει σημαντικό ρόλο στο John Wick 4. Η de Armas δε θα είναι μόνη της καθώς θα εμφανιστεί στο πλάι της ο Keanu Reeves ως John Wick.

Donnie Yen εξέφρασε ότι θα ήθελε να είναι πρωταγωνιστής σε μία spinoff ταινία, την ώρα που η Lionsgate αναπτύσσει αρκετά spinoffs και ένα από αυτά θα αποκαλυφθεί σύντομα. Η Lionsgate θέλει πλέον το John Wick 5 και το σκέφτεται σοβαρά για το πώς θα γίνει η ταινία. Παράλληλα, ο Keanu Reeves έχει θέσει έναν και μοναδικό όρο για να επιστρέψει για το John Wick 5 και είναι αρκετά απλός, όπως θα δείτε πατώντας εδώ

Στην ταινία παίζουν μεταξύ άλλων οι Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins και Ian McShane.