Πόσα χρήματα έβγαλε ο Keanu Reeves από όλα τα John Wick;

Οι ταινίες αγαπήθηκαν από το κοινό και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία
31 Ιανουαρίου 2024 08:23
Πόσα χρήματα έβγαλε ο Keanu Reeves από όλα τα John Wick;

Τα John Wick είναι χωρίς αμφιβολία από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά franchises των τελευταίων ετών, με τις τέσσερις κεντρικές ταινίες να έχουν δει πολλά εκατομμύρια σε εισπράξεις. Το box office της κάθε νέας ταινίας ήταν μεγαλύτερο, με αποκορύφωμα το John Wick: Chapter 4 που είδαμε πρόσφατα, να είναι το πιο επιτυχημένο κεφάλαιο της σειράς.

Εκτός από τις εισπράξεις, όμως, το John Wick έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια και γι’ αυτό έβαλε το λιθαράκι του και το κεντρικό πρόσωπό της. Φυσικά αναφερόμαστε στον εμβληματικό ηθοποιό, Keanu Reeves, ο οποίος ταίριαζε “γάντι” στο ρόλο του “Baba Yaga”.

Το πρώτο John Wick είχε budget κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια και κατάφερε να συγκεντρώσει μετά από το πέρασμά του στους κινηματογράφους περισσότερα από 107 εκατομμύρια δολάρια. Το John Wick: Chapter 2 είχε έναν μεγαλύτερο προυπολογισμό ύστερα από την επιτυχία της πρώτης ταινίας, κοντά στα 40 εκατομμύρια δολάρια, και φυσικά έβγαλε περισσότερα, καθώς είχε αρχίσει να γίνεται αυτό που λέμε σήμερα viral ανάμεσα στον κόσμο. Το 2ο κεφάλαιο της σειράς κατάφερε να κερδίσει στο box office 174 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, το John Wick: Chapter 3 – Parabellum ανέβασε πιο ψηλά τον πήχη με budget περίπου στα 75 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και έσοδα που δεν είχαν προηγούμενο, αφού εδώ μιλάμε για περισσότερα από 328 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Και αν νομίζατε ότι το John Wick: Chapter 4 θα είχε λιγότερα έσοδα από το 3ο κεφάλαιο, τότε πέσατε έξω, αφού όχι μόνο ξεπέρασε κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια δολάρια που είχε ως προϋπολογισμό, αλλά τα έβγαλε και με το παραπάνω, καθώς εδώ μιλάμε για την απόλυτη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, το John Wick 4 είχε περισσότερα από 440 εκατομμύρια δολάρια στο box office κάνοντάς την πιο εμπορική ταινία της σειράς. Αλλά πόσα χρήματα έβγαλε ο Keanu Reeves από όλες αυτές τις ταινίες;

Σύμφωνα με το Screenrant, ο Keanu Reeves έβαλε στην τσέπη του από το Chapter 1 περίπου 1 έως και 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από το Chapter 2 2 έως και 2.5 εκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο ισχύει και για το Chapter 3, ενώ για το φινάλε (;), δηλαδή το Chapter 4, έβγαλε 15 εκατομμύρια δολάρια. Ναι, στην τελευταία ταινία, τα έσοδά του ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Μπορεί να μη δούμε ποτέ το Chapter 5 ή να βρίσκεται πολλά χρόνια μακριά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το σύμπαν αυτό δε θα επεκταθεί κι άλλο. Η Lionsgate έχει πολλές βλέψεις να μεγαλώσει το franchise και η αρχή έγινε πρόσφατα με το The Continental: From the World of John Wick, ενώ σύντομα θα παίξει στους κινηματογράφους και η ταινία της Ana de Armas, στην οποία θα εμφανιστεί και ο Reeves.

Πρόσφατα, η Lionsgate είχε επιβεβαιώσει ουσιαστικά ότι το σενάριο για το Chapter 5 γράφεται μετά το τέλος της απεργίας των ηθοποιών. “Όσον αφορά το John Wick, έχουμε στα σκαριά πολλά spin-offs και το “Wick 5”. Ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε (εννοεί το John Wick: Chapter 5) ακριβώς όταν ξεκίνησε η απεργία των σεναριογράφων και επιστρέψαμε στη δουλειά μόλις ολοκληρώθηκε” είχε δηλώσει ο Joe Drake της Lionsgate.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι ο Chad Stahelski, ο δημιουργός του John Wick, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι έχει ιδέες για τα Chapter 5,6,7,8 και 9.

Εσείς θα θέλατε ένα Chapter 5 ή είστε ευχαριστημένοι με το τέλος του Chapter 4;