Οι “Αριστόγατες“ της Disney επιστρέφουν με “remake υβρίδιο“ και βρήκαν τον σκηνοθέτη τους

Ένα απρόσμενο πρόσωπο θα σκηνοθετήσει την αναβίωση της θρυλικής ταινίας κινουμένων σχεδίων
28 Μαρτίου 2023 00:54
Οι “Αριστόγατες“ της Disney επιστρέφουν με “remake υβρίδιο“ και βρήκαν τον σκηνοθέτη τους

Οι "Αριστόγατες" (The Aristocats) της Disney ετοιμάζονται να επιστρέψουν με μια νέα ταινία live-action remake της ομώνυμης του 1970 και πλέον μάθαμε ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της. Πρόκειται για έναν απρόσμενο πρόσωπο το οποίο είναι ο μουσικός και παραγωγός, Ahmir "Questlove" Thompson, ο οποίος τελευταία στο Χόλιγουντ έχει ανεβάσει τις μετοχές του δοκιμάζοντας το σκηνοθετικό του ταλέντο. Κυρίως χάρη στη σκηνοθεσία του "Summer of Soul" που αποτέλεσε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στα βραβεία του 2022. 

O "Questlove" είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του γνωστού hip-hop συγκροτήματος "The Roots" και έχει βραβευτεί έξι φορές με βραβείο Grammy. Εκτός από τη σκηνοθεσία θα είναι εκτελεστικός παραγωγός στη νέα ταινία των Αριστόγατων και θα επιβλέψει το soundtrack και τη μουσική της. Το σενάριο του remake θα είναι δια χειρός Will Gluck και Keith Bunin. 

Όσο για το πώς θα είναι η αισθητική της ταινίας αυτή θα ακολουθεί τα χνάρια των "Sonic The Hedgehog", του "Space Jam: A New Legacy" και του remake του "Lady and the Trump" (Η Λαίδη και ο Αλήτης), καθώς θα είναι μια μείξη live-action και CGI. 

Ένα από τα επόμενα remakes κλασικών ταινιών της Disney είναι αυτό του "The Little Mermaid" (Η Μικρή Γοργόνα) με πρωταγωνίστρια την Halle Bailey, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το remake του "Λίλο και Στιτς". 

Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως η αισθητική και ο σχεδιασμός των ζώων θα μοιάζει με το "Lady and the Tramp" (H Λαίδη και ο Αλήτης) που κυκλοφόρησε το 2019 στο Disney Plus. 

Για όσους δε γνωρίζουν η ταινία "Αριστόγατες" διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας γατών που ζουν στο Παρίσι με την πάμπλουτη ιδιοκτήτριά τους, η οποία επειδή φτάνει τα βαθιά γεράματα αποφασίζει να γράψει τη διαθήκη της. Τότε μαθαίνουν πως τα γατιά θα γίνουν οι κληρονόμοι όλης της περιουσίας της. Όμως το μαθαίνει και ο ζηλιάρης μπάτλερ της, ο οποίος απαγάγει τα καημένα γατιά και τα πετάει στην εξοχή. Εκεί συναντούν έναν αλανιάρη γάτο, τον "Θέμο τον Μάγκα", ο οποίος θα τα βοηθήσει να γυρίσουν σπίτι πριν είναι πολύ αργά. 

Το "Aristocats" όπως είναι στα αγγλικά είναι σε σκηνοθεσία Woflgang Reitherman και με ένα all-star cast ηθοποιών -για την τότε εποχή- να δανείζει τις φωνές του στους βασικούς χαρακτήρες όπως οι: Phil HarrisEva Gabor, Hermione Baddeley, Dean Clark, Sterling Holloway, Scatman Crothers, και Roddy Maude-Roxby. 

Οι Αριστόγατες είναι επίσης η τελευταία ταινία που ενέκρινε και εργάστηκε ο ίδιος ο Walt Disney πριν τον θάνατό του το 1966. Ακόμη αποτελεί μια από τις τελευταίες που επιμελήθηκε η πλειοψηφία της "παλιάς φρουράς" της. Συγκεκριμένα πέντε από τους μυθικούς "εννέα γηραιούς της Disney" (Disney's Nine Old Men) εργάστηκαν στην ταινία, με τους συντελεστές της να μετρούσαν κατά μέσο όρο 25 χρόνια εμπειρίας. 

Tags: