Disney: Ο κόσμος δεν έχει βαρεθεί τις superhero ταινίες

Νέες δηλώσεις από τον CEO του κολοσσού της ψυχαγωγίας
06 Μαρτίου 2024 12:28
Disney: Ο κόσμος δεν έχει βαρεθεί τις superhero ταινίες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, μόλις απάντησε στις ανησυχίες που έχουν οι επενδυτές και όχι μόνο, πως ο κόσμος έχει αρχίζει να κουράζεται και να βαριέται τις ταινίες υπερηρώων, κάτι που εικάζεται ότι επηρέασε αρνητικά τις εισπράξει των πρόσφατων κυκλοφοριών της Marvel.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, ο Iger τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι η κόπωση του κοινού, αλλά η ποιότητα των ίδιων των ταινιών. Το μεγάλο αφεντικό της Disney ξεκαθάρισε ότι το κοινό εξακολουθεί να είναι πρόθυμο να δει σπουδαίες ταινίες, φέρνοντας στη συζήτηση επιτυχημένα παραδείγματα για να τονίσει ότι η ποιότητα είναι το κλειδί για την προσέλκυση των θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες.  Η νέα στρατηγική της Disney από εδώ και στο εξής, λοιπόν, είναι να εστιάσει  στην παραγωγή λιγότερων αλλά ποιοτικότερων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Φυσικά, το πλάνο αυτό είναι ήδη προφανές, αφού η Disney έχει στα σκαριά μόνο μία Marvel ταινία για ολόκληρο το 2024, το Deadpool & Wolverine, που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Μάλιστα, ο Iger ανέφερε επίσης ότι η Disney επέλεξε να ακυρώσει ορισμένα projects που κρίθηκε ότι δεν ανταποκρίνονται στα νέα πρότυπα, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ποια είναι αυτά.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά το λεγόμενο "superhero fatigue" δήλωσε:

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρόκειται για κούραση του κοινού. Όχι, ο κόσμος δεν έχει κουραστεί. Θέλουν σπουδαίες ταινίες. Και αν φτιάξεις μια σπουδαία ταινία, θα έρθουν να την δουν και υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα γι' αυτό. Κάποια είναι δικά μας και κάποια άλλα όχι. Το Oppenheimer είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Ήταν απλά μια φανταστική ταινία.

Τέλος, για την αθόρυβη ακύρωση διαφόρων ταινιών και σειρών της Disney επισήμανε:

Πρέπει να σκοτώσεις πράγματα στα οποία δεν πιστεύεις πια, και αυτό δεν είναι εύκολο σε αυτή τη δουλειά, γιατί είτε έχεις ξεκινήσει, είτε έχεις κάποιο χαμένο κόστος, είτε επηρεάζει τη σχέση σου με τους υπαλλήλους σου και με τη δημιουργική κοινότητα. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά πρέπει να κάνεις αυτές τις δύσκολες αποφάσεις.