Τέλος οι κοινοί λογαριασμοί στο Disney Plus και μάθαμε ακριβώς το πότε

Παθαίνει “Netflix“ μια ακόμη δημοφιλής streaming υπηρεσία
04 Απριλίου 2024 22:12
Τέλος οι κοινοί λογαριασμοί στο Disney Plus και μάθαμε ακριβώς το πότε

Το τέλος είναι πολύ κοντά πλέον για τους κοινούς λογαριασμούς στο Disney Plus, καθώς μια ακόμη streaming υπηρεσία υιοθετεί το μοντέλο του Netflix, το οποίο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Προετοιμαστείτε λοιπόν για την ημέρα που δε θα μπορείτε να μοιραστείτε τον Disney+ λογαριασμό σας με τους φίλους σας εκτός σπιτιού. 

Σε συνέντευξή στο CNBC, o CEO της Disney, Bob Iger διαμήνυσε ότι το Disney Plus θα αρχίσει να κυνηγάει την κοινή χρήση λογαριασμών ξεκινώντας από τον ερχόμενο Ιούνιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το τέλος της κοινής χρήσης των λογαριασμών θα γίνει τον Ιούνιο αρχικά "σε μόλις μερικές χώρες και μερικές αγορές" αλλά θα επεκταθεί αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο σε όλους τους συνδρομητές παγκοσμίως -κάτι που προφανώς θα αφορά και την Ελλάδα

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανείς το προφίλ του εντός ενός λογαριασμού, χωρίς να βρίσκεται στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο, θα πρέπει να πληρώσει ένα επιπλέον αντίτιμο -όπως ακριβώς συμβαίνει πλέον με το Netflix. Να σημειωθεί ότι το Netflix χρεώνει τα δύο επιπλέον μέλη σε έναν λογαριασμό με κόστος €7.99. Από την πλευρά της η Disney ακόμη δεν έχει εξακριβώσει πόσο θα χρεώνει τα αντίστοιχα "επιπλέον μέλη" σε ένα προφίλ. 

"Τον Ιούνιο, θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας πραγματική επέλαση στην καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Μόνο σε ορισμένες χώρες και σε μερικές αγορές, αλλά στη συνέχεια θα διευρυνθεί σημαντικά με πλήρη ανάπτυξη από τον Σεπτέμβριο", δήλωσε ο Iger.

 

Μάλιστα η διασημότερη streaming πλατφόρμα του κόσμου είχε κάνει παρόμοια επέλαση του σχεδίου της να πατάξει την κοινή χρήση λογαριασμών. Ο Iger μάλιστα παραδέχθηκε ότι το 'Netflix είναι το χρυσό πρότυπο" στον τομέα του streaming για αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι ακολουθεί την ίδια δοκιμασμένη τακτική.