Δε μπορείτε να μαντέψετε που αλλού έτρεξαν το Doom!

Η λίστα με τα περίεργα ports μεγαλώνει ξανά
26 Φεβρουαρίου 2024 17:23
Δε μπορείτε να μαντέψετε που αλλού έτρεξαν το Doom!

Το αρχικό Doom της id Software είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι πλέον. Με τα χρόνια έχει γίνει κάτι σαν hardware hacking έθιμο οι προγραμματιστές να το κάνουν port, δίχως καμία απολύτως υπερβολή…παντού!

Τώρα, λοιπόν, η εταιρία Husqvarna αποφάσισε να προσθέσει επίσημα το παιχνίδι στα ηλεκτρονικά της ρομπότ κουρέματος γρασιδιού, τα οποία κυκλοφορούν σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Ναι, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αφού συνήθως οι μεταφορές του DOOM προέρχονται από ικανούς modders της gaming κοινότητας, πρόκειται για χαρακτηριστικό που θα προστεθεί με επίσημο update από την εταιρία.

Για να λάβουν το παιχνίδι, οι κάτοχοι Husqvarna NERA ρομπότ πρέπει να κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα της εταιρίας πριν από τις 26 Αυγούστου. Από τις 9 Απριλίου, η Husqvarna θα αρχίσει να διαθέτει το port μέσω της εφαρμογής Automower Connect App της μηχανής γκαζόν, το οποίο θα παραμείνει διαθέσιμο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Το παιχνίδι θα εμφανίζεται στη μικρή ενσωματωμένη οθόνη του χλοοκοπτικού μηχανήματος και οι παίκτες θα το ελέγχουν χρησιμοποιώντας τη ροδέλα επιλογής των ρυθμίσεων.

Μπορείτε να το δείτε εν δράσει μέσα από τον player που ακολουθεί:

Για την ιστορία, η λίστα με τα απίστευτα…αντικείμενα που τρέχουν το DOOM μεγαλώνει εδώ και χρόνια και έτσι έχουμε δει τη μεταφορά του σε ATM τράπεζας, σε θερμοστάτη, σε εκτυπωτή με οθόνη, σε έξυπνο ψυγείο, σε ταμειακή μηχανή των McDonald's, σε τεστ εγκυμοσύνηςσε…πατάτες (κυριολεκτικά), μέχρι και σε παλιό τηλέφωνο «ροδέλας». Παράλληλα, ένας modder έτρεξε πρόσφατα τον τίτλο σε LEGO τουβλάκι, ενώ ένας έξυπνος προγραμματιστής έτρεξε το DOOM μέσα στο…DOOM. Συνεχίζοντας, έχουμε δει το παιχνίδι να τρέχει σε τρακτέρ John Deere, αλλά και μέσα στο Σημειωματάριο των Windows! Τέλος, το θρυλικό shooter έχει τρέξει και σε…χριστουγεννιάτικο δέντρο-ολόγραμμα, μέσα σε ένα κουμπί πληκτρολογίου, καθώς και μέσα σε Mars σοκολάτα.

Tags: