Που αλλού μπορεί να τρέξει το Doom; Τώρα και σε ένα κουμπί πληκτρολογίου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τρελές κατασκευές της κοινότητας του παιχνιδιού δεν έχουν τελειωμό
10 Αυγούστου 2023 15:46
Που αλλού μπορεί να τρέξει το Doom; Τώρα και σε ένα κουμπί πληκτρολογίου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαίνεται πως το ερώτημα "που αλλού μπορεί να τρέξει το Doom" θα συνεχίσει να απαντάται με τρομερά ευφάνταστους τρόπους όσο περνάει ο καιρός, καθώς η φαντασία και η όρεξη μερικών ατόμων της κοινότητας οργιάζει. Πιο πρόσφατα το είδαμε να τρέχει μια μπάρα σοκολάτας αλλά και σαν τρισδιάστατο ολόγραμμα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τώρα όμως μπορείτε προσθέσετε και ένα καπάκι από πλήκτρο πληκτρολογίου στη θεότρελη λίστα των αντικειμένων που έχετε δει να "τρέχει" το Doom του 1993. Δεν πρόκειται βέβαια για ένα απλό πλήκτρο αλλά για ένα που μέσα του στεγάζει μια μικροσκοπική custom PCB, μια εξίσου μικροσκοπική οθόνη και τον μικροεπεξεργαστή Raspberry Pi RP2040 σφραγισμένο σε ρητίνη. 

To συγκεκριμένο πολύ εντυπωσιακό mod το κατασκεύασε ο Graham Sanderson, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει αρκετές τροποποιήσεις για να χωρέσει και την TFT LCD οθόνη των 1.14 ιντσών ανάλυσης 320x200. Την όλη διαδικασία του σχεδιασμού, της κατασκευής αλλά και του τελικού αποτελέσματος αποτύπωσε σε ένα βίντεο που θα δείτε παρακάτω. 

Δείτε το βίντεο με το πλήκτρο που παίζει το Doom

Αν θέλετε να τσεκάρετε όλα τα open source αρχεία του project του μπορείτε να τα βρείτε στο Github

Tags: