Έκαναν το DOOM να τρέχει σε…Mars σοκολάτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί; Γιατί έτσι!
24 Οκτωβρίου 2022 16:28
Έκαναν το DOOM να τρέχει σε…Mars σοκολάτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μια μέρα, άλλο ένα ευφάνταστο port του Doom. Αυτή τη φορά, η πασίγνωστη εταιρία Adafruit που κατασκευάζει τα Raspberry Pi έτρεξε το θρυλικό shooter σε μια…Milky Way σοκολάτα (η οποία είναι γνωστή με το όνομα Mars στις περισσότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας).

Μέσα από το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το κατασκεύασμα της Adafruit, η οποία βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να προωθήσει τα προϊόντα της, με αφορμή το “Trick Or Treat” έθιμο του Halloween. Έτσι, προειδοποιεί τους γονείς ότι τα γλυκά που θα φτάσουν στα χέρια των παιδιών τους στις 31 Οκτωβρίου, μπορεί να κρύβουν μέσα τους…το Doom.

Φυσικά, στόχος της εταιρίας είναι να προωθήσει το hardware της, οποίο επιτρέπει σε modders να κατασκευάσουν οτιδήποτε έχουν κατά νου, όπως για παράδειγμα έναν μικροσκοπικό υπολογιστή που μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια σοκολάτα μαζί με οθόνη, έχοντας αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να παίξει το shooter της id Software. Κάπως έτσι το gaming και hardware hacking έθιμο συνεχίζεται και ένα ακόμη θεότρελο port του έρχεται να προστεθεί στη λίστα. Βέβαια, το βίντεο δεν εξηγεί πως ακριβώς θα χειρίζεται ο παίκτης το παιχνίδι. Ίσως δαγκώνοντας τη σοκολάτα;

Για την ιστορία, αυτή η περίφημη λίστα με τα απίστευτα…αντικείμενα που τρέχουν το DOOM μεγαλώνει εδώ και χρόνια και έτσι έχουμε δει τη μεταφορά του σε ATM τράπεζας, σε θερμοστάτη, σε εκτυπωτή με οθόνη, σε έξυπνο ψυγείο, σε ταμειακή μηχανή των McDonald's, σε τεστ εγκυμοσύνηςσε…πατάτες (κυριολεκτικά), μέχρι και σε παλιό τηλέφωνο «ροδέλας». Παράλληλα, ένας modder έτρεξε πρόσφατα τον τίτλο σε LEGO τουβλάκι, ενώ ένας έξυπνος προγραμματιστής έτρεξε το DOOM μέσα στο…DOOM. Τέλος, έχουμε δει το παιχνίδι να τρέχει σε τρακτέρ John Deere, αλλά και μέσα στο Σημειωματάριο των Windows!

Tags: