Μην ρωτάτε πως, αλλά τύπος τρέχει το DOOM στο Σημειωματάριο των Windows! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και φυσικά έγινε viral
10 Οκτωβρίου 2022 15:58
Μην ρωτάτε πως, αλλά τύπος τρέχει το DOOM στο Σημειωματάριο των Windows! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι, έχετε διαβάσει σωστά τον τίτλο αυτού του άρθρου. Έχει γίνει πλέον “meme” και πολλοί θέλουν να βάλουν το DOOM να τρέχει σε ό,τι φαντάζεστε. Και αυτό γιατί μετά το τρακτέρ, το LEGO τουβλάκι, το παλιό τηλέφωνο ροδέλας και πολλές ακόμη συσκευές, ένας τύπος κατάφερε να τρέξει το θρυλικό παιχνίδι στο Σημειωματάριο των Windows.

Το γνωστό πρόγραμμα των Windows που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και την επεξεργασία εγγραφών και απλού κειμένου όλα αυτά τα χρόνια, πλέον μπορεί να τρέξει και το DOOM. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημιουργό αυτού του κατορθώματος, το παιχνίδι τρέχει και στα 60FPS, για να δείχνει πιο ομαλό.

Φυσικά, μην περιμένετε να δείχνει σαν κανονικό παιχνίδι, καθώς μιλάμε για το Notepad των Windows. Αυτό σημαίνει ότι στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το DOOM να είναι σε ασπρόμαυρη μορφή, αλλά και να αχνοφαίνεται κάπως.

Ο SamNChiet κρύβεται πίσω από αυτό το κατόρθωμα και δήλωσε τα εξής:

Έχω καταφέρει να τρέξω το DOOM μέσα στο Σημειωματάριο των Windows στα 60FPS. Τα πλάνα δεν είναι σε γρήγορη κίνηση, δεν έχω τροποποιήσει καθόλου τον κώδικα του Notepad, το παιχνίδι είναι πλήρως playable και δείχνει κάπως έτσι.

Ο SamNChiet δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ακρίβεια που εκτελείται το πρόγραμμα, αλλά υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει ένα αντίγραφο του παιχνιδιού με δυνατότητα αναπαραγωγής.

Tags: