Έγινε και αυτό: Modder τρέχει το DOOM σε LEGO τουβλάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

0.42 ίντσες αρκούν!
21 Ιουνίου 2022 22:23
Έγινε και αυτό: Modder τρέχει το DOOM σε LEGO τουβλάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι, καλά διαβάσατε. Η λίστα με τα απίστευτα…αντικείμενα που τρέχουν το DOOM μεγαλώνει ξανά. Ανά τα χρόνια έχουμε δει τη μεταφορά του σε ATM τράπεζας, σε θερμοστάτη, σε εκτυπωτή με οθόνη, σε έξυπνο ψυγείο, σε ταμειακή μηχανή των McDonald's, σε τεστ εγκυμοσύνης, σε…πατάτες (κυριολεκτικά), μέχρι και σε παλιό τηλέφωνο «ροδέλας».

Τώρα, ο modder James Brown έτρεξε το παιχνίδι σε τουβλάκι LEGO. Συγκεκριμένα, ο James τροποποίησε ένα LEGO που κανονικά είναι ζωγραφισμένο σαν τερματικό, προσθέτοντάς του μια OLED οθόνη 0.42 ιντσών και έναν STM32F030F4P6 επεξεργαστή με 4KB RAM. Φυσικά, τα specs αυτά δεν αρκούν ακόμη και για ένα τρομερά ευέλικτο παιχνίδι σαν το DOOM, οπότε ο modder στη συνέχεια σύνδεσε το ‘τερματικό’ σαν εξωτερικό monitor για τον υπολογιστή του και ξεκίνησε το gaming.

Φυσικά η εμπειρία δεν είναι και η βέλτιστη, αφού πέρα από το γεγονός ότι μιλάμε για οθόνη μισής ίντσας, όλα φαίνονται μπλε, μιας και το πάνελ βρίσκεται κάτω από το ημιδιαφανές πλαστικό του LEGO. Όπως και να ‘χει, όμως, ο James κατάφερε ακόμη και έτσι να προσθέσει μια ακόμη καταχώρηση στη λίστα των θεότρελων ports του shooter της id Software.

Δείτε το DOOM να τρέχει σε τουβλάκι LEGO:

Περισσότερα για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας του ιδιαίτερου αυτού LEGO κομματιού μπορείτε να βρείτε στο σχετικό thread του modder στο Twitter, πατώντας εδώ.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, δε χωρά αμφιβολία πως αν υπάρχει ένα παιχνίδι που τρέχει κυριολεκτικά παντού, αυτό είναι το DOOM. Για να δούμε ποιον ακόμη θεότρελο τρόπο θα σκεφτούν οι gamers για να παίξουν το θρυλικό shooter!

Tags: