19χρονος «έτρεξε» το Doom του 1993 σε ταμειακή μηχανή των McDonald's

Και τα περίεργα ports συνεχίζονται…
07 Οκτωβρίου 2019 13:42
19χρονος «έτρεξε» το Doom του 1993 σε ταμειακή μηχανή των McDonald's

Συγνώμη Skyrim, αλλά το παιχνίδι που έχει παιχτεί κυριολεκτικά παντού είναι το Doom του 1993. Μέσα στα περίπου 25 χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε αρχικά, έχουμε δει το παιχνίδι της id Software να τρέχει σε ATM τράπεζας, σε θερμοστάτη, σε εκτυπωτή με οθόνη, σε έξυπνο ψυγείο και σε πολλές ακόμη συσκευές που δεν θα περίμενε κανείς. Στη λίστα αυτή μπορούμε πλέον να προσθέσουμε την ταμειακή μηχανή των McDonald's.

Συγκείμενα, ο 19χρονος χρήστης του Twitter, Ryan Edgar, ανάρτησε ένα tweet που διαδόθηκε αρκετά στην πλατφόρμα με σχεδόν δέκα χιλιάδες retweets και στο οποίο παρουσιάζει το Doom να τρέχει σε μια ταμειακή μηχανή των McDonald's. Μιλώντας στο Kotaku έκανε γνωστό πως ένα κατάστημα της γνωστής fast food αλυσίδας κοντά στο σπίτι του άλλαζε τα παλιά ‘point-of-sale’ συστήματά του και του επέτρεψαν να πάρει ένα. Ο Edgar κατέβασε, λοιπόν, το ZDOOM (Doom XP) στο δικό του υπολογιστή και το έτρεξε στο POS με ένα USB stick.

Όπως επισήμαναν και άλλοι, τα POS είναι συνήθως κανονικοί υπολογιστές, οπότε το port δεν είναι το πιο εντυπωσιακό. Ανεξαρτήτως, η λίστα με τις περιέργειες συσκευές όπου έχουμε δει το Doom να τρέχει μόλις έγινε λίγο πλουσιότερη.

Tags: