Viral βίντεο: Δείτε το Doom να παίζει σε... χριστουγεννιάτικο δέντρο-ολόγραμμα!

Άλλη μια απόδειξη ότι το Doom μπορεί να τρέξει ΠΑΝΤΟΥ!
03 Ιανουαρίου 2023 21:10
Viral βίντεο: Δείτε το Doom να παίζει σε... χριστουγεννιάτικο δέντρο-ολόγραμμα!

Που αλλού μπορεί να τρέξει το Doom; Οι απαντήσεις που μπορεί να δώσει η gaming και modding κοινότητα δεν έχουν σταματημό και...ταβάνι στη φαντασία. Μετά την σοκολάτα τύπου "Mars" που είδαμε να τρέχει, τώρα βρέθηκε ένα ακόμη μέρος που μπορεί να τρέξει κανείς το Doom. 

Ο γνωστός YouTuber, Sean Hodgins, επέστρεψε με μια άλλη εντυπωσιακή και θεότρελη κατασκευή. Αυτή τη φορά κατασκεύασε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που αποτελείται από πολλές λωρίδες LEDs που αλλάζουν χρώμα και δίνουν την ψευδαίσθηση ενός ολογράμματος. Οι λωρίδες έχουν τριγωνικού σχήματος διάταξη και μπορούν να αναβοσβήνουν σε τόσο υψηλή ταχύτητα που δίνουν την εντύπωση ότι είναι ολόγραμμα.

Τι έκανε για να το...τερματίσει εντελώς; Μα φυσικά έτρεξε το θρυλικό Doom του 1993. Όλο αυτό το setup έγινε χάρη σε ένα laptop, ένα Raspberry Pi και το ηλεκτρονικό ολογραφικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κατασκεύασε ο Hodgins. 

Δείτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο-ολόγραμμα να παίζει το Doom: 

 

Για την ιστορία, αυτή η περίφημη λίστα με τα απίστευτα…αντικείμενα που τρέχουν το DOOM μεγαλώνει εδώ και χρόνια και έτσι έχουμε δει τη μεταφορά του σε ATM τράπεζας, σε θερμοστάτη, σε εκτυπωτή με οθόνη, σε έξυπνο ψυγείο, σε ταμειακή μηχανή των McDonald's, σε τεστ εγκυμοσύνηςσε…πατάτες (κυριολεκτικά), μέχρι και σε παλιό τηλέφωνο «ροδέλας». Παράλληλα, ένας modder έτρεξε πρόσφατα τον τίτλο σε LEGO τουβλάκι, ενώ ένας έξυπνος προγραμματιστής έτρεξε το DOOM μέσα στο…DOOM. Τέλος, έχουμε δει το παιχνίδι να τρέχει σε τρακτέρ John Deere, αλλά και μέσα στο Σημειωματάριο των Windows!