Νέο event για το “μέλλον του Xbox“ εν μέσω φημών για το τέλος των αποκλειστικών τίτλων

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και ο Phil Spencer προχωρά σε ανακοινώσεις
05 Φεβρουαρίου 2024 22:45
Νέο event για το “μέλλον του Xbox“ εν μέσω φημών για το τέλος των αποκλειστικών τίτλων

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές τα τελευταία 24ωρα στα γραφεία του Microsoft Gaming από τότε που ξέσπασαν οι φήμες πως θα πάψουν να υπάρχουν αποκλειστικά παιχνίδια στην πλατφόρμα του Xbox, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν και στο PlayStation

Εν μέσω όλου αυτού του ντόρου, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, βγήκε δημόσια να απαντήσει σε όλα όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα και προχώρησε σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, η Microsoft θα διεξάγει ένα ειδικό "business update event" στο οποίο θα μάθουμε το "μέλλον του Xbox". 

"Σας ακούμε και σας καταλαβαίνουμε", αναφέρει ο CEO του Microsoft Gaming, Phil Spencer, σε ανάρτηση που έκανε στο X/πρώην Twitter. "Σχεδιάζουμε ένα event ενημέρωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας για την επόμενη εβδομάδα, όπου ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το όραμά μας για το μέλλον του Xbox. Μείνετε συντονισμένοι".

To ειδικό αυτό event θα έρθει ύστερα από πολλές και κυρίως αρνητικές αντιδράσεις για τους fans του Xbox, οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον δυσάρεστων νέων που έφεραν αέρα αβεβαιότητας στην πράσινη πλατφόρμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge, η Microsoft σχεδίαζε αρχικά να διεξάγει αυτό το event ενημέρωσης για τη νέα στρατηγική των αποκλειστικών τίτλων του Xbox προς τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλά τελικά οι εξελίξεις την ανάγκασαν να το επισπεύσει για την ερχόμενη εβδομάδα. 

Λέγεται το event αυτό θα περιλαμβάνει την ανακοίνωση του Hi-Fi Rush για τα PS5 και Nintendo Switch. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις με μεγαλύτερη σαφήνεια για το τι θα κάνει από εδώ και στο εξής η Microsoft με τα παιχνίδια του Xbox. Μένει να μάθουμε πλέον πότε και σε ποια ώρα ακριβώς θα γίνει αυτό το κομβικό event για το μέλλον του Xbox. 

Ανάμεσα στα φημολογούμενα παιχνίδια που λέγεται ότι θα "σπάσει" η αποκλειστικότητά τους και θα καταλήξουν και στην πλατφόρμα του PlayStation είναι τα Starfield, Indiana Jones and the Great Circle, Sea of Thieves αλλά και το Gears of War