Το Senua’s Saga: Hellblade II του Xbox θα έχει ελληνικά!

Επιβεβαιώθηκε από επίσημη καταχώρηση
23 Απριλίου 2024 18:43
Το Senua’s Saga: Hellblade II του Xbox θα έχει ελληνικά!

Σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους Έλληνες gamers, μόλις επιβεβαιώθηκε πως το άκρως αναμενόμενο Senua’s Saga: Hellblade II του Xbox θα έχει ελληνικά!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από την επίσημη καταχώρηση του παιχνιδιού στο Steam, η Ninja Theory επιβεβαίωσε πως το παιχνίδι θα περιλαμβάνει μενού και υπότιτλους και στα ελληνικά. Δυστυχώς, δεν θα υπάρχει πλήρης μεταγλώττιση και με ελληνικά voice-overs, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε παιχνίδια όπως το God of War: Ragnarok του PlayStation, ωστόσο οι Έλληνες παίκτες θα έχουν την επιλογή των υποτίτλων για μια πιο εύκολη και ευχάριστη εμπειρία.

Για την ιστορία, η Microsoft πρόσθεσε στο Xbox dashboard τα ελληνικά το καλοκαίρι του 2020, ενώ από το 2021 είχε ξεκινήσει να μεταδίδει τα καλοκαιρινά σόου του και με ελληνικούς υπότιτλους. Το πρώτο παιχνίδι της με ελληνικά ήταν το Forza Horizon 5, το οποίο εμπλουτίστηκε με υποστήριξη για τη γλώσσα μας το καλοκαίρι του 2022. Βέβαια, η εταιρία φαίνεται πως βασιζόταν σε κάποιο αλγόριθμο ή AI, αφού υπήρχαν διάφορα λάθη και αδυναμίες στις ελληνικές μεταφράσεις. Αυτό προφανώς δεν ξέρουμε αν ισχύει και για την περίπτωση του Hellblade II, αλλά σε κάθε περίπτωση η συμπερίληψη είναι ευπρόσδεκτη.

To Hellblade II θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου του 2024 αποκλειστικά για τα Xbox Series X|S και PC (Steam και Epic Games Store), ενώ το παιχνίδι θα εμπλουτίσει τον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα της διάθεσής του.

Στο Hellblade 2 η Senua ακολουθεί το μονοπάτι των Βίκινγκς, οι οποίοι έχουν σκλαβώσει τους ανθρώπους της στην Ισλανδία. Δε φοβάται πλέον τα οράματά της και προσαρμόζεται στο νέο της ρόλο ως ένας φάρος ελπίδας για τους συμπατριώτες της. Το σύστημα μάχης είναι ανανεωμένο, διαφορετικό και αδυσώπητο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στούντιο.

Οι developers έχουν επίσης αποκαλύψει πως και για το sequel συνεργάστηκαν πάλι με τον εξειδικευμένο καθηγητή Paul Fletcher, για να αποτυπωθεί η ψύχωση της Senua με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Σε αυτό το χαρακτηριστικό βοηθάει και ενδυναμώνει την εμπειρία η binaural audio τεχνολογία της Ninja Theory, η οποία πλέον θα χρησιμοποιείται και στη μουσική και τα ηχητικά εφέ, ενώ στο soundtrack συμμετέχει η σκανδιναβική folk metal μπάντα "Heilung". Για αυτόν τον σκοπό, κατασκευάστηκε στα γραφεία της Ninja Theory ένα νέο motion capture studio τελευταίας τεχνολογίας για να καταγραφεί με τον απόλυτο ρεαλισμό η ερμηνεία της Jeurgens.