To Xbox έχει πιο πολλά best-sellers στο PlayStation Store απ’ ότι το ίδιο το PlayStation

Αποδίδει καρπούς η νέα στρατηγική;
19 Απριλίου 2024 12:42
To Xbox έχει πιο πολλά best-sellers στο PlayStation Store απ’ ότι το ίδιο το PlayStation

Όπως διαπίστωσε ο ρεπόρτερ Derek Strickland του TweakTown, αυτή τη στιγμή το Xbox έχει κάνει κατά κάποιον τρόπο κατάληψη στο PlayStation Store. Τι σημαίνει αυτό; Η Microsoft, μέσα από τα διάφορα gaming τμήματά της, έχει συνολικά περισσότερα best-seller παιχνίδια στο κατάστημα παιχνιδιών του PS5 απ’ ότι το ίδιο το PlayStation.

Αναλυτικότερα, αυτή τη στιγμή στο επίσημο chart των 25 παιχνιδιών με τις περισσότερες πωλήσεις στο PlayStation Store συγκαταλέγονται 7 παιχνίδια της Microsoft και μόλις 5 της Sony. Δεύτερο στη λίστα αυτή μετά το Fortnite είναι φυσικά το Call of Duty, το οποίο εδώ και χρόνια απολαμβάνει τεράστια δημοφιλία στην πλατφόρμα, ενώ την έβδομη θέση καταλαμβάνει ένα ακόμη παιχνίδι της Activision Blizzard, το Overwatch 2. Λίγες θέσεις πιο κάτω βρίσκεται το Sea of Thieves που έκανε αυτές τις μέρες ντεμπούτο στο PlayStation, έπειτα από χρόνια αποκλειστικότητας στο Xbox. Μετά ακολουθούν τα Fallout 4, Minecraft, Fallout 76 και Grounded.

Φυσικά, η τεράστια επιτυχία της σειράς Fallout και οι μεγάλες εκπτώσεις βοήθησαν τους τίτλους της Bethesda να σκαρφαλώσουν στα charts, με το timing να μοιάζει σχεδόν ιδανικό για το «takeover» της Microsoft, αφού και τo Grounded μόλις που έφτασε στα PS4 και PS5.

Ακολουθεί το γράφημα της κατανομής που ετοίμασε το TweakTown:

Όπως φαίνεται λοιπόν, η εξαγορά των δύο μεγάλων publishing εταιριών, της Bethesda και της Activision Blizzard, καθώς η νέα στρατηγική της Microsoft να κυκλοφορεί τα παιχνίδια της και σε κονσόλες τρίτων έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς για τον αμερικανικό κολοσσό. Πρακτικά η Microsoft έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες publishing εταιρίες στο PlayStation, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και των δύο πλατφορμών.