Το Xbox θέλει το Fallout 5 να έρθει νωρίτερα

Μετά την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς
28 Απριλίου 2024 17:51
Το Xbox θέλει το Fallout 5 να έρθει νωρίτερα

Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή η Bethesda είναι απασχολημένη με τα updates και το επιπρόσθετο περιεχόμενο που έχει υποσχεθεί για το νεότερο RPG της, το Starfield, καθώς και με την ανάπτυξη του The Elder Scrolls 6. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει ήδη ένα playable build του επόμενου Elder Scrolls, αλλά ακόμη απέχουμε πολλά χρόνια από την κυκλοφορία του. Αυτό σημαίνει πως το επόμενο Fallout, δηλαδή το Fallout 5 όπως θα ονομάζεται πιθανότατα, έρχεται σε τρίτη μοίρα και έτσι ενδέχεται να κυκλοφορήσει μετά το 2030, αν λάβουμε υπόψη τη διάρκεια των σύγχρονων development κύκλων.

Όπως φαίνεται, το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι απογοητευτικό όχι μόνο για τους fans του Fallout, αλλά και για την ίδια την Microsoft, στην οποία ανήκει εδώ και κάποια χρόνια η Bethesda. Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε μιλώντας σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του The Xbox Two Podcast του, ο γνωστός ρεπόρτερ Jez Corden του Windows Central που ευθύνεται για αμέτρητες διαρροές που αφορούν τα σχέδια του Xbox.

Αναλυτικότερα, ο Jez τόνισε πως «η εταιρία γνωρίζει» καλά ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση αυτή τη στιγμή για Fallout περιεχόμενο, καθώς και τις μεγάλες προοπτικές επιτυχίας που έχει ένα νέο κεφάλαιο της μεταποκαλυπτικής σειράς. Η Microsoft είναι λοιπόν πρόθυμη να εξερευνήσει ευκαιρίες έτσι ώστε το Fallout 5 να έρθει νωρίτερα στην αγορά και να μη χρειαστεί αυτή η τεράστια αναμονή χρόνων.

Φυσικά, αυτό που εικάζουν όλοι είναι πως η Bethesda Game Studios θα παραχωρήσει ξανά το IP, όπως είχε συμβεί το 2010 με το Fallout New Vegas που έφτασε από την Obsidian Entertainment. Πλέον και οι δύο εταιρίες ανήκουν στην Microsoft, οπότε κάτι τέτοιο δεν ακούγεται εντελώς απίστευτο. Βέβαια, η Bethesda δεν είχε φανεί ιδιαίτερα πρόθυμη να δώσει το IP, όπως είχε ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του σε διάφορες συνεντεύξεις o Todd Howard. Μένει να δούμε επομένως αν η πίεση από τη Microsoft θα οδηγήσει όντως σε αλλαγές ή αν το επόμενο Fallout θα έρθει τελικά μετά το The Elder Scrolls 6, ξανά δια χειρός Bethesda.

Προφανώς ο λόγος που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα τελευταία στο franchice είναι η τηλεοπτική σειρά της Amazon. Το σόου τα πήγε περίφημα, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και καταγράφοντας τηλεθέαση-ρεκόρ. Κάπως έτσι εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες έχουν ριχτεί ξανά στα Fallout παιχνίδια σε όλες τις πλατφόρμες, όπως σας έχουμε ενημερώσει.