Χαμός στα social media για τα αποκλειστικά του Xbox στο PS5 – Απειλές σε στελέχη της Microsoft

Viral έγινε και η τοποθέτηση ενός developer του Baldur’s Gate 3
05 Φεβρουαρίου 2024 15:46
Χαμός στα social media για τα αποκλειστικά του Xbox στο PS5 – Απειλές σε στελέχη της Microsoft

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες πως η Microsoft θα σταματήσει τις αποκλειστικές κυκλοφορίες για τις Xbox κονσόλες, ακολουθώντας μια multi-platform στρατηγική που θα δει τους τίτλους της να γίνονται διαθέσιμοι και στα Nintendo Switch και PS5.

Αρχικά ακουγόταν πως τίτλοι όπως το Hi-Fi Rush και το Sea of Thieves θα ήταν οι πρώτοι που θα έκαναν τη μετάβαση, ωστόσο νέα ρεπορτάζ ήρθαν να αποκαλύψουν πως και τα Starfield και Indiana Jones and the Great Circle αναμένεται να έρθουν στο PS5, ενώ μελλοντικά ενδέχεται να έρθει στις κονσόλες της Sony και το Halo.

Με την Microsoft να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη επίσημα ποιες είναι οι προθέσεις της, οι τόνοι έχουν ανέβει στα social media, με το θέμα να γίνεται viral στο X, όπου χιλιάδες αναρτήσεις δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, φαίνεται πως μερικοί κατέφυγαν μέχρι και σε απειλές και υβριστικά σχόλια προς στελέχη της Microsoft.

Θύμα μιας τέτοια συμπεριφοράς έπεσε ο Stein, ο επικεφαλής των social media λογαριασμών του Xbox, ο οποίος σχολίασε πως η συμπεριφορά αυτή είναι αηδιαστική, όταν κάποιος του ευχήθηκε να πεθάνει, με αφορμή τις πρόσφατες φήμες. Η σχετική ανάρτηση ακολουθεί παρακάτω:

Παράλληλα, τις τεράστιες αντιδράσεις σχολίασαν και διάφορα μέλη της βιομηχανίας, με την τοποθέτηση ενός μέλος της Larian Studios να γίνεται viral, με πολλές χιλιάδες προβολές στο X. Συγκεκριμένα, ο Director of Publishing του στούντιο του πολυβραβευμένου Baldur’s Gate 3 σχολίασε:

Ο κόσμος έχει τρελαθεί εντελώς από την αμφιλεγόμενη στρατηγική της Microsoft να κάνει περισσότερους ανθρώπους να παίζουν Xbox παιχνίδια, κυκλοφορώντας τα σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων.

Το Xbox Series S είναι ένας πραγματικά αποδοτικός τρόπος για να παίζει κανείς ΑΑΑ παιχνίδια, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος. Το γεγονός ότι η ομάδα του Xbox το γνωρίζει αυτό είναι καλό για εσάς και για τα παιχνίδια τους. Όσο περισσότερα αντίτυπα μπορούν να πουλήσουν, τόσο μικρότερο είναι το ρίσκο και τόσο περισσότερα μπορούν να επενδύσουν. Απολαύστε το, αν η επέκταση αυτή είναι αλήθεια.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω λίγη αισιοδοξία: το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι εκδηλωτικοί και ενεργοί παίκτες του Xbox, σημαίνει ότι υπάρχει κοινό. Αν υπάρχει κοινό, υπάρχει και ευκαιρία. Το αγαπημένο σας οικοσύστημα δεν πρόκειται να πάει πουθενά, αλλά οι στρατηγικές αλλάζουν με τον καιρό *για να εξασφαλιστεί * ότι τα οικονομικά βγάζουν νόημα.

Παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια του Xbox είναι στο PC Game Pass και στο Xbox, συνηθίζουν να κάνουν κορυφαίες πωλήσεις και στο Steam σε full price. Γιατί να μην θέλουν να βγάλουν λεφτά από τα παιχνίδια τους, μειώνοντας το ρίσκο, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να λένε:  "κοιτάξτε, εδώ πέρα είναι ουσιαστικά δωρεάν!".

Για την ώρα η Microsoft δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση, αλλά ακούγεται πως αυτό θα αλλάξει σύντομα. Για οτιδήποτε νεότερο μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.