ΦΗΜΗ: Το Xbox γίνεται multiplatform – Τέλος τα αποκλειστικά – Το Starfield έρχεται στο PS5

Καθώς και πολλά άλλα παιχνίδια
05 Φεβρουαρίου 2024 01:19
ΦΗΜΗ: Το Xbox γίνεται multiplatform – Τέλος τα αποκλειστικά – Το Starfield έρχεται στο PS5

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν εδώ και μερικές ώρες φήμες και ρεπορτάζ από εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές πως η Microsoft θα σταματήσει τις αποκλειστικές κυκλοφορίες για τις Xbox κονσόλες, ακολουθώντας μια νέα multiplatform προσέγγιση.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, από την αρχή της χρονιάς ακούγεται πως η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει το Hi-Fi Rush της Bethesda τόσο στο PS5 και στο Nintendo Switch και μάλιστα πολύ σύντομα. Λίγο αργότερα υπήρξαν και ρεπορτάζ πως το ίδιο θα συμβεί και με το Sea of Thieves, από πολύ αξιόπιστους ρεπόρτερ της βιομηχανίας, όπως ο Stephen Totilo.

Λάδι στη φωτιά ήρθε έπειτα να βάλει η ίδια η Bethesda, η οποία ενημέρωσε πρόσφατα το Hi-Fi Rush, προσθέτοντας στα αρχεία του μερικά textures που παραπέμπουν στην επικείμενη κυκλοφορία της αποκλειστικότητας του Xbox και στις άλλες κονσόλες της αγοράς. Μπορείτε να δείτε τα εν λόγω textures μέσα από την ανάρτηση του αξιόπιστου δημοσιογράφου του Verge, Tom Warren.

Τώρα, ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του XboxEra ήρθε να αποκαλύψει περισσότερα για τη νέα multiplatform στρατηγική της Microsoft. Πέρα από το Hi-Fi Rush και το Sea of Thieves, η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και το Starfield στο PS5, μια από τις πιο πολυδιαφημισμένες αποκλειστικότητες του Xbox τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη στιγμή αναφέρεται πως η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Starfield στο PS5 μετά το ντεμπούτο του ‘Shattered Space’ πακέτου επέκτασης, το οποίο αναμένεται στα Xbox και PC μέσα στο 2024. Οι πηγές του μέσου επισημαίνουν πως η Microsoft ξεκίνησε μάλιστα να προμηθεύεται και αρκετά επιπλέον PS5 devkits για να υποστηρίξει το όλο εγχείρημα.

Αμέσως μετά το ρεπορτάζ του XboxEra και ο Tom Warren του The Verge προέβη σε νέες αποκαλύψεις, τονίζοντας ότι και το Indiana Jones and the Great Circle που ανακοινώθηκε πρόσφατα ως αποκλειστικότητα, ενδέχεται να έρθει στο PS5.

Η multiplatform στρατιγική της Microsoft επισημαίνεται πως δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη πλήρως και η εταιρία ζυγίζει αυτή τη στιγμή ποιοι τίτλοι θα παραμείνουν αποκλειστικοί και για πόσο, ποιοι θα εμφανιστούν στα Switch και PS5 και πότε θα συμβούν όλα αυτά.

Τέλος, ο επίσης πολύ αξιόπιστος δημοσιογράφος Jez Corden του Windows Central, ο οποίος ευθύνεται για πολυάριθμές διαρροές που αφορούν την Microsoft, επισήμανε ότι πιθανότατα και το Halo θα έρθει στο PlayStation κάποια στιγμή.