Άλμα στο κενό για τις πωλήσεις Xbox κονσολών – Επίσημα στοιχεία από τη Microsoft

Για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024
25 Απριλίου 2024 23:37
Άλμα στο κενό για τις πωλήσεις Xbox κονσολών – Επίσημα στοιχεία από τη Microsoft

Η Microsoft μόλις δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2024, τα οποία συνολικά έχουν θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, ο tech κολοσσός κατέγραψε έσοδα της τάξεως των 61,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 21,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου τριμήνου. Αυτό σημαίνει πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20%.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα για τη Microsoft, ειδικά στο Xbox τμήμα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η εταιρία τα έσοδα από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του Xbox, στα οποία περιλαμβάνεται το Xbox Game Pass, αυξήθηκαν κατά 62%. Αυτό οφείλεται για ένα ακόμη τρίμηνο στα έσοδα της Activision Blizzard, αφού χωρίς την συγχώνευση τα νούμερα του Xbox θα ήταν αυξημένα μόνο κατά 1%.

Όσον αφορά τις πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S, αυτές φαίνεται πως έχουν πέσει για τα καλά στο κενό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Microsoft, μέσα στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024, οι πωλήσεις των Xbox κονσολών μειώθηκαν κατά 31%! Πρόκειται για μια τεράστια βουτιά προς τα κάτω που σπάνια παρατηρείται στα μέσα του κύκλου ζωής μιας κονσόλας.

Ενδεχομένως χρησιμοποιώντας αυτά τα στατιστικά η Microsoft αποφάσισε να αλλάξει τη στρατηγική της για τις αποκλειστικότητες. Συγκεκριμένα, μέσα στις τελευταίες εβδομάδες έφτασαν στο PS5 τέσσερα πρώην αποκλειστικά του Xbox, όπως το Grounded και το Sea of Thieves, με ορισμένα παιχνίδια του Xbox να έρχονται και στο Nintendo Switch.

Συνολικά, τα έσοδα από τον τομέα του gaming είναι αυξημένα κατά 51%, χάρη στα πρόσθετα έσοδα της Activision Blizzard. Το νεοαποκτηθέν αυτό τμήμα κατέγραψε έσοδα ύψους 1,97 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά με το κόστος ενσωμάτωσης και τα λειτουργικά έξοδα υπολογίζεται ότι η Activision Blizzard κατέγραψε εν τέλει ζημία 350 εκατ. δολαρίων.