ΦΗΜΗ: Στο PlayStation τα Gears of War - Το Xbox θα σπάσει την αποκλειστικότητά τους

Μαζί με τα Starfield, Indiana Jones, Hi-Fi Rush και Sea of Thieves
05 Φεβρουαρίου 2024 20:09
ΦΗΜΗ: Στο PlayStation τα Gears of War - Το Xbox θα σπάσει την αποκλειστικότητά τους

Η νέα στρατηγική της Microsoft για τα αποκλειστικά της παιχνίδια έχει προκαλέσει σεισμό στη gaming βιομηχανία και αρκετή σύγχυση και προβληματισμό στους fans της. 

Φημολογούνται ότι μεγάλοι αποκλειστικοί τίτλοι του Xbox όπως το Starfield της Bethesda, το Indiana Jones and the Great Circle της Machine Games αλλά και τα Hi-Fi Rush και Sea of Thieves, θα κυκλοφορήσουν στο PS5 όντας τα πρώτα βήματα μιας νέας στρατηγικής χωρίς console exclusives. Σύμφωνα με τον Jeff Grubb του Giant Bomb όμως ένα ακόμη γιγαντιαίο IP και αποκλειστικό παιχνίδι πρόκειται να κάνει την μετάβαση στο PlayStation. 

Όπως δήλωσε στο YouTube κανάλι του Giant Bomb ο γνωστός ρεπόρτερ, η Microsoft σκέφτεται να φέρει τα Gears of War στο PlayStation και να σπάσει μία από τις ισχυρότερες και πιο ιστορικές αποκλειστικότητες της πλατφόρμας του Xbox. 

"Για το άλλο που άκουσα και σίγουρα το σκέφτονται -αν και δε σημαίνει ότι θα γίνει εν τέλει, αλλά το συζητάνε- είναι το Gears of War. Και το Gears of War σκέφτονται να το συμπεριλάβουν σε αυτή την στρατηγική." είπε χαρακτηριστικά.  

Αναφέρει επίσης ότι η Microsoft εξέταζε να εξηγήσει δημόσια αυτή τη νέα της στρατηγική προς τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλά με όλη αυτή τη φημολογία που ξέσπασε τώρα, η επίσημη ανακοίνωση ίσως και να μετατεθεί.

Για την ιστορία το Gears of War του 2006 ήταν ο τίτλος που εδραίωσε το Xbox 360 και καθόρισε ολόκληρη την επιτυχημένη πορεία της δεύτερης οικιακής κονσόλας της Microsoft. Μέχρι σήμερα το franchise έχει πουλήσει πάνω από 41 εκατομμύρια αντίτυπα με πάνω από $1 δις εισπράξεις, ενώ από το 2014 αποτελεί ιδιοκτησία της Microsoft καθώς αγόρασε το IP από τα χέρια της Epic Games. 

Έκτοτε υπεύθυνη για την ανάπτυξή τους είναι το στούντιο της The Coalition, η οποία έχει χαρίσει τα Gears of War 4 και Gears 5, ενώ κάποια στιγμή θα έρθει και το Gears 6, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει επίσημα κάποια ανακοίνωση. Πάντως τον Μάιο του 2021 είχε αναφέρει ότι έκανε την μετάβαση στην Unreal Engine 5 και την ανάπτυξη next-gen τίτλων, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι πρόκειται για το Gears 6. 

Με λίγα λόγια υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δούμε κάποιο ή και όλα τα Gears of War με κάποιο απλό port ή "remastered τριλογία" στο PlayStation 5 στο μέλλον. Και μήπως μετά από αυτό ακολουθήσει και το Halo στο PlayStation; Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει και όλα μπορούμε να τα περιμένουμε πλέον.